Да отслабнеш от любов

Лекси Рийд и съпругът й свалят общо 180 кг. за две години. Виж как трудът, постоянството и любовта щедро са им се отплатили.

На 25-годишна възраст, Лекси Рийд тежи 222 кг. Млада жена от Индиана, САЩ, знае, че излага на риск здравето, дори живота си. На 1 януари 2016 г., тя решава да се промени коренно.

A post shared by Lexiiii ❤ (@fatgirlfedup) on

Лекси започва новата година с много амбициозно решение, но за нейно щастие, не е сама в начинанието си. Нейният съпруг, Дани, също се включва в пътешествието към по-здравословен начин на живот. Сега, почти две години по-късно, двамата са свалили 180 кг. от общото си тегло, като не само изглеждат, но и се чувстват прекрасно!

►►► 6 заблуди за отслабването, в които да не вярваш

„През първите 30 дни не излизахме да се храним навън – споделя Рийд в интервю за местната телевизия WTHI-TV.  Не излизахме с приятели, не хапваме нищо вредно извън режима ни. Мисля, че след като минаха тези 30 дни, нещата станаха по-лесни, защото научихме какво не можем да ядем. От там нататък, решението да отслабнем вече не беше просто решение, а начин на живот“.

A post shared by Lexiiii ❤ (@fatgirlfedup) on

След като младата жена сваля първите си 45 кг., тя започва да документира преживяванията си в Instagram (@fatgirlfedup), където публикува селфита от фитнес залата, идеи за ястия и позитивни цитати за своите над 56 000 последователи.

Снимки на двойки, решили да отлсабнат - в галерията долу:

Галерия: Снимки "преди и след" на двойки, решили да...

Виж всички снимки

Лекси никога не е очаквала, че одисеята около отслабването й ще вълнува хората, които са далеч от приятелския й кръг. Още повече пък да стане сензация. Но сега, когато има над половин милион последователи, тя знае, че се е превърнала в мотивация и вдъхновение.

A post shared by Lexiiii ❤ (@fatgirlfedup) on

„Много се надявам, че хората, които следят профила ми намират вдъхновение в него. - казва тя. - Могат да намерят опора. Могат да намерят някой, който доказва, че всичко е възможно. Не е необходимо да харчите луди пари за треньори, хирургическа намеса или храна. Просто се движете, започнете да ходите“.

►►► Кажи "стоп" на йо-йо ефекта

Както Лекси, така и Дани са свалили солидно количество килограми, но държат да отбележат, че в отслабването им не се крие някаква голяма тайна. Според двамата, промяната се е случила след като са започнали да тренират редовно и да се хранят здравословно. Но най-голямата награда за усилията им не е побирането в няколко размера по-малки дрехи, а заздравяването на връзката им.

A post shared by Lexiiii ❤ (@fatgirlfedup) on

„Нямам думи да опиша какво е чувството, че успях да спася собствения си живот. - споделя тя. - Ще прекрача 2018 година с новооткрито щастие за живота, който живея. Вече не съм затворник в собственото си тяло. Всеки ден се събуждам и благодаря, че съм благословена“.