Цветовата символика на дрехите на херцогинята

Тайният език на гардероба на Кейт Мидълтън: символичното значение на цветовете на дрехите, които носи херцогинята.

 
 

Тайният език на гардероба на Кейт Мидълтън: символичното значение на цветовете на дрехите, които носи херцогинята.​

След няколко години наблюдения вече знаем, че херцогинята на Кеймбридж подхожда много внимателно към гардероба си. Съответно, вече е ясно, че Кейт избира определени цветове за конкретните случаи.

Кейт Мидълтън - стил и женственост, виж в галерията по-долу:

Галерия: Кейт Мидълтън - стил и женственост

Виж всички снимки

►►► Кейт Мидълтън ползва ботокс: да или не

Кейт трябва винаги да изглежда добре (и тя определено го прави), съобразявайки се и със строгия кралски протокол, а както знаеш – той съдържа доста ограничения. Например, препоръчителната дължина на роклите и полите е среднодълга, малко под коляното, а дълбоките деколтета, твърде разкрепостените кройки и провокативни нюанси не са позволени изобщо. Спазвайки етикета, Мидълтън трябва да мисли не само за кройката и стила, а и за цветовете.

Последователите на кралското семейство обърнаха специално внимание на символиката на облеклото на херцогинята във връзка с пандемията на коронавирус. Кейт проведе виртуални срещи чрез платформата Zoom с британски лекари, които са начело на борбата с вируса. Както стана известно, тя отправи тайно послание към събеседниците си като се появи в дрехи с всички цветове на дъгата, символизирайки подвига на медицинския персонал. Така тя изрази своята подкрепа към събеседниците си.

Гардеробът на Кейт бе оценен от експерт в цветотерапията. Това е метод на алтернативната медицина, при който пациентите са засегнати от многоцветността. Джулс Стендиш стига до заключението, че Мидълтън най-често избира тоалети в богата палитра от основен син цвят.

"Небесносиният ​​цвят носи атмосфера на спокойствие, мир и стабилност. В него Кейт постига ефект на доверие, надеждност и честност “, казва Стандиш.

Вторият най-популярен цвят в гардероба на херцогинята на Кеймбридж е зелено. Тя предпочита тези тонове в студените сезони. Например, Мидълтън избира зелените нюанси, когато пътува до Ирландия, където този цвят се счита за национален. „Зеленото предава дружелюбност и искреност. Той подчертава загрижеността на херцогинята за екологичните проблеми“, казва експертът.

Кейт също често избира снежнобели ансамбли. Те са особено подходящи за спортни събития - крикет, конни надбягвания, тенис. Тя също носи дрехи в светъл цвят по време на последното си задгранично пътуване в Пакистан, където бялото се смята за традиционно. Както се оказа, това също е имало определено значение.

„Това е цветът на оптимизма, баланса. Той символизира отвореност към нови идеи, иновации и среща с хора. Той е професионален, подреден и в същото време доста неутрален”, - казва специалистът пред The Sun.

Следващ предпочитан цвят от съпругата на принц Уилям е черният. Тя често се появява в него на вечерни приеми и официални срещи. Това е изискан и класически избор, който винаги изглежда шик, елегантен и интелигентен.

За специални случаи Мидълтън често предпочита червено. В гардероба й явно има много тоалети в този цвят - от розови до винени тонове. „Този ​​цвят говори за силния характер на Кейт и за това колко добре стои в своята роля. А освен това червеното се откроява сред тълпата и зарежда с енергия”, казва Джулс.

Дрехите в оранжев цвят не са сред предпочитаните от херцогинята. Може би тя вярва, че този цвят е твърде ярък или не й подхожда (кой знае).