„Чувствам се виновна и се боря с това чувство“

Ема Хеминг споделя, че се чувства зле, защото разполага с възможности, които другите хора не притежават.

от

Съпругата на актьора споделя, че чувства вина заради болестта му: той приключи кариерата си, след като го диагностицираха отначало с афазия, е след това с фронтална деменция.

© Getty Images

Семейството му не запази болестта в тайна. Ема, Деми и дъщерите им не само подкрепят актьора, но и споделят новини за състоянието му. По този начин всечки те искат да помогнат на тези, които са сблъскат с подобен проблем.

Само че според думите на Ема тя се чувства неудобно, че те имат привилегии, които им помагат да облекчат състоянието на Брус, до които други хора, оказали се в сходна ситуация, нямат достъп.

„Боря се с чувството за вина, знаейки, че имам ресурсите, които другите хора не притежават“, казва тя за Sunday Paper.

„Когато изляза на разходка, за да се разсея, помня, че хората, които се грижат за свои близки с такава диагноза, не могат да си го позволят – продължава Хеминг. – Когато разказвам за пътешествията на семейството ни, които привличат вниманието на пресата, знам, че съществуват много нечути истории, които също заслужават състрадание и разбиране.“

Ема отбелязва, че говорейки какво се е случило със семейството им, тя се старае да подкрепя тези, които не могат да разкажат за болката си. „Виждам, че това, което споделям, е важно за другите, които не могат да разкажат историите си и да споделят през какви трудности преминават. Това до някаква степен им помага да почувстват, че ги виждат и ги разбират“, добавя Хеминг.

„Искам хората да знаят, че когато чувам историята на друго семейство, в което някой страда от фронтална деменция, виждам същата тъжна сцена, загуба и огромна тъга, като в нашето семейство, която се отразява в техните истории.“

Състоянието на актьора по думите на близките му се влошава бързо. Брус не позна дори бившата си Деми Мур, когато тя отиде при него след кратка раздяла. Това много разстрои актрисата, която винаги е била в прекрасни отношения с Уилис и семейството му.

А по-рано Глен Гордън Карън, режисьор на телевизионния сериал Moonlighting, който посети актьора, каза, че „езиковите умения вече не са му достъпни“.