Чуваш ли косата си? Крещи: още хидратация, моля!

Защо косата ти се нуждае от допълнителна хидратация?

Популярен въпрос от фризьора ти, когато седнеш на стола: „Искаш ли да добавим обем?“ Често звучи като нож в сърцето, нали?

И очакваният отговор е "да!" Но възможно ли е да направиш косата си по-обемна по естествен начин без стилизиращи техники и фиксатори? Възможно е! Ето какво разказват експертите.Дехидратация! Дехидратация! Дехидратация!

Недостатъчният обем на косата е пряко свързан с един важен проблем – дехидратацията. Не само тялото, но и самият косъм страда. Дехидратацията възниква както от външни фактори на околната и градската среда, така и от липсата на овлажняващи съставки в твоята рутинна грижа за красота.

„Косата е придатък на кожата и структурата на нейната сърцевина се основава на два важни аспекта: да задържа влагата и да предотврати изпаряването на водата“, потвърждават експертите по трихология. „Всеки косъм изисква постоянно подхранване, както отвътре, така и отвън.“

Изпаряването на влагата от косъма се ускорява при оформяне с горещи инструменти, слънце и всякакви внезапни промени в температурата, стрес и неправилна грижа. Популярното сравнение на увредената коса с кърпа не е далеч от истината. Ако косата „изсъхне“ и не получава достатъчно влага, тя започва да избледнява бързо и да губи до 20% от обема си! „Сухата коса натрупва невидими остатъци от градската среда: от пластмасови микрочастици до тежки метали".

Галерия: Лятна наслада за косата

Виж всички снимки

Спасителен пояс: хуалурон

В козметологията хиалуроновата киселина вече се е превърнала в синоним на хидратация. Може би след години всички козметолози на планетата ще я определят като най-ефективното и универсално средство. Освен това хиалуронът се намира в естествения състав на космения фоликул, но постепенно губим количеството му с възрастта. Следователно неговият обем може и трябва да бъде увеличаван по външен път. Само си представи суперсилите на този компонент: 1 грам хиалуронат може да привлече до 6 литра вода! В същото време не може да прекаляваш с него, колкото искаш, защото той отделя щедро излишната влага от въздуха.


4 основни бюти грешки, които със сигурност допускаш

Вижте повече

4 основни бюти грешки, които със сигурност допускаш

Има 4 продукта, които не трябва да се нанасят в зоната около очите, но всяка cosmo мацка го прави.