Cosmo тест: фон дьо тен след ваканцията

Виж какъв фон дьо тен е способен да скрие всички досадни несъвършенства, завещани ти от силното слънце, вятърa и тоновете парти грим.

 
 

След отпуска хората обикновено ги чака куп несвършена работа, но ако си редактора козметика на Cosmopolitan, на бюрото ти се мъдри изненада – фон дьо тен от Vichy!

Понеделник сутрин в разгара на лятото, а аз току-що съм се прибрала от 10-дневен музикален фест, който подейства чудотворно на душата, но не и на кожата ми. Вече съм сигурна, че лицето ми мрази престоя на палатка и задължителните към пребиваването на открито „екстри“ - изпепеляваща горещина, прахоляк и запушващ кожата грим (хей, закъде без един тон златист брокат на фестивал?!).

Никога не съм страдала от акне, но сега под брадичката ми се мъдри огромна пъпка, която на всичко отгоре имах глупостта да разчопля. Челото ми е осеяно от няколко по-малки. Носът ми е червен от слънцето, въпреки че го мазах стриктно със SPF 50, а луничките, които си отглеждам от дете са се нароили още повече. Общо взето, лицето ми е сбор от почти всички кожни несъвършенства, за които можеш да се сетиш.

Ето защо не се хваля, а съм просто благодарна, че от Vichy са ми оставили за подарък два фон дьо тена от коригиращата серия Dermablend – най-добрите средства да скрия какво правих това лято! 

Фон дьо тените, които ме чакаха на бюрото са от линията за домашна употреба, но са способни да прикрият всичко – от пъпките на челото ми, до червения ми нос и луничките.

Посягам към този, които е подходящ за всеки тип кожа – Коригиращ фон дьо рен флуид Dermablend за изравняване на тена​

Нанасям кадифения флуид първо върху дланта си, после под формата на точки по цялото лице. Размазвам с пръсти в посока от носа към периферията на лицето. Ако си мислиш, че този метод няма да даде желаното покритие, ще бъдеш изненадана – за по-малко от минута консистенцията беше попила и скрила всяко петънце, пора, дори фина бръчица.

Ето кои предимства на Коригиращ фон дьо рен флуид Dermablend за изравняване на тена ​ ме впечатлиха най-много:

♦ Ефектът е леко матиращ, така че нанасянето на пудра отгоре е безсмислено.

♦ Дори тъмните ми кръгове, причинени от няколко поредни нощи танцуване се заличиха... при това без да поставя коректор.

♦ Формулата изпълни изцяло обещанията си – сля се напълно с кожата ми, без да се напласти върху по-сухите участъци или да оставя мазен филм.

Фон дьо тенът е със SPF 35, което е достатъчно силен фактор за градска среда. Така мога да нанасям един продукт по-малко сутрин (слънцезащитния) – бинго!

♦ Можеш спокойно да се разходиш с него дори в обедната почивка, когато е най-горещо. Текстурата му си остава на мястото и макар да не съм я оставяла чак толкова дълго върху лицето съм сигурна, че ще изпълни обещанието си – 16-часово покритие.

♦ Макар покритието да е силно, тенът стои естествен. И дума не може да става за ефект маска.

♦ При по-тежки несъвършенства, каквато беше моята гигантска пъпка, можеш да нанесеш допълнително от фон дьо тена само върху засегнатото място. Няма да забележиш напластяване, просто ще прикриеш нежеланото още по-успешно.

Мазна и склонна към акне кожа? Опитай Коригиращ фон дьо тен Dermablend [3D Корекция] за изравняване на повърхността на кожата​

Разликата в текстурите на двата коригиращи фон дьо тена - всяка е предназначена за различен тип кожа

Неговата текстура е една идея по-суха, отколкото се нрави на моята кожа, макар да пробвах и отново да се разнася безпроблемно и приятно върху кожата. Плюсовете за хората с акне са салициловата киселина (ексфолиращо действие) и еперулин (успокояващо).

От Vichy показват как изглежда лицето преди и след нанасянето на Dermablend [3D Корекция]

Това означава, че лицето ще изглежда перфектно не само след нанасяне на фон дьо тена, но и с течение на времето несъвършенствата видимо ще намалеят. Грим и грижа за кожата в едно – любимата ми комбинация!

Нюансите

Към четирите досегашни нюанса на фон дьо тените Dermablend (15 Опал, 25 Телесен, 35 Пясъчен и 45 Златист) се присъединяват още два - 20 Ванилия и 30 Бежов - със сигурност ще откриеш цвета, който да ти пасне най-добре.