Cosmo правилник на съвместното съжителство. Не го подминавай!

Златни съвети за двойките, които планират скоро да заживеят заедно.

Много двойки чакат този момент със затаен дъх. Първата вечер в общия дом, първата закуска, приготвена заедно, първите съвместни пазарувания в супермаркета…

За двойка, която току-що започва да живее заедно, всяка домакинска дреболия и грижа изглежда най-ценното време. Много е важно това чувство да остане за дълго време. Възможно е! Просто следвай основните правила за започване на стабилен съвместен живот.

Лично пространство

Колкото и глупава да изглежда идеята за лично пространство за блажени минути почивка един от друг в самото начало, струва си да помислите как всеки трябва да има свое тихо кътче, ако е необходимо, още от първите дни на съвместния живот. Истината е, че е необходимо, защото всички си имаме своите собствени странности и лоши навици, и затова е много важно всеки веднага да определи личните си граници - много психолози наричат това ключът към дълга и стабилна връзка.

Компромис? Неизбежно е!

Той иска да постави маса за пинг-понг в средата на хола, а ти просто се нуждаеш от скъпо покривало за спалнята от естествен кашмир. Първите дни и седмици на съвместен живот неизбежно ще изискват компромиси в ежедневните детайли - и отново способността да се намери този компромис веднага ще определи непосредствените перспективи за развитие на отношенията.

Галерия: Как искаш да бъдеш обичана според зодията

Виж всички снимки

Разпределение на задълженията

Съвместното ежедневие неумолимо покрива романтиката с воал от належащи проблеми и ежедневни дреболии, които общо съставляват добра половина от деня. Смята се, че колкото по-рано в първите дни на съвместното съжителство двойката определи задълженията си вкъщи, толкова по-лесно ще бъде да не забелязвате тези неща и още повече да не им позволявате да се намесват в отношенията ви по-натам.

Някои момичета са склонни да стават толкова наивни, когато се преместят в апартамента на партньора си, че са готови да поемат почистването, прането, готвенето и изхвърлянето на боклука... Докато един прекрасен ден не открият, че това е всичко, което правят от сутрин до вечер, докато любимият им лежи на дивана и си почива. Ето защо е важно да се определят домакинските задължения от самото начало, така че всеки да има своя зона на отговорност и ясно разбиране на ролята на другия.

Вие сте равни. И никой от двамата не бива да го забравя!

Основното правило за тези, които започват да живеят заедно, е да говорят открито за всичко, включително собствената си несигурност и недоволство, дори и да се отнася до битови дреболии. Честността и откровеността в една връзка са спасение от пропуски и раздори и сближават двойката още повече. Много е важно от самото начало да не се съмняваш в себе си и партньора си, да не се страхуваш да признаеш своите и неговите слабости и недостатъци, да не таиш злоба и да споделяш всичко, което те притеснява. В разговорите лице в лице се ражда взаимното уважение, което поставя основата на силна връзка в продължение на много години.

Мъжкото мнение: топ правила за успешна връзка

Вижте повече

Мъжкото мнение: топ правила за успешна връзка

„Бъди с жена, която те иска, но не се нуждае от теб.“