Червилото и очната ти линия влияят на мнението му

Как гримът ти влияе на мнението на мъжете? Сериозно!

 
 

Как гримът ти влияе на мнението на мъжете? Сериозно!​

На голяма част от мъжете не им е дадена способността (разбираемо и желанието) да разбират света на красотата. Често опитите ти да изглеждаш по-добре могат да се превърнат в провал в техните очи. Разказваме ти какво точно плаши мъжете или веднага води до неподходящи заблуди!

19 идеи за татуировки със сърца, които да си направиш за Свети Валентин, виж в галерията по-долу:

Галерия: 19 идеи за татуировки със сърца, които да...

Виж всички снимки

►►► 5 съвета за написване на картичка за Свети Валентин

Когато мъжете уверено заявяват, че жените се гримират и обличат добре, за да ги впечатлят, за всяка от нас е смешно, нали? Най-малкото защото понякога представителите на силния пол дори не забелязват разлика между това дали си с нова прическа, или не, и още повече, с каква техника си се гримирала този път.

Да, за мъжете е трудно да уловят детайлите на твоята красота – те възприемат и оценяват образа ти като цяло. И все пак, ако се съди по данните от множество социологически проучвания на учените, на подсъзнателно ниво твоя избраник обръщат внимание именно на това как и колко богато си гримирана.

Уви, най-новите чуждестранни проучвания, в които са участвали стотици мъже, показват, че гримът може напълно да промени истинското впечатление за теб! Например твърде ярко очертаните устни и очи могат погрешно да сигнализират, че си много лесна плячка...

Данните от изследванията също показват, че за мъжете изобилният грим символизира само това, че имаш много ограничен вътрешен свят и дори неразвит интелект. Изглежда, че е време да променим възгледите на мъжете! Защото колкото и да ни се иска, стереотипите все още водят събитията и принуждават ярките тенденции за красота да бъдат в скромно полузабравено кътче, където се скитат само най-отчаяните и смелите - като бюти блогъри и хипстър тийнейджъри, които са готови за всякакви експерименти с външния си вид.

Обратната страна на грима

via GIPHY

Почистването на козметичната чанта от всички "неприятни" за мъжете нюанси и зареждането й само с толерантен телесен цвят не е най-правилната и най-важното - напълно вдъхновяваща дейност. Поне по отношение на теб самата.

Докато мъжете се заблуждават относно носенето на ярък грим, паралелни изследвания показват, че гримът ни кара да се чувстваме по-силни и по-уверени в нашите интелектуални и творчески способности. Има доказателства, че ярко гримираните момичета дори са получили по-високи оценки на изпитите си. Козметиката им е помогнала да забравят за комплексите си и да се съсредоточат върху умствената дейност. Така че - вероятно има доза истина в клишето, че гримът ти носи доза вълшебство.

Вероятно най-правилната позиция по този въпрос (ако искаш да опиташ, разбира се) ще бъде опит за постигане на баланс, до така наречената златна среда. Многопластов, предизвикателен и богат на текстури и нюанси, гримът наистина не винаги е подходящ и понякога изобщо не ти отива. Но да както знаеш - винаги трябва да има един елемент в грима ти, който да бъде ярък акцент. Идеалното правило, което работи във всяка ситуация: на среща, работа, учене, разходка, парти и всяко друго събитие: блед грим с ярко червило или изразени и силно подчертани очи с бледи устни!