Червило по зъбите? Упс! Позната кофти ситуация...

Червилото по зъбите е една от добре познатите беди на всяко момиче. Но има още 9 ужасяващи гафа, които могат да съсипят всеки невероятен грим.

 
 

Червилото по зъбите е една от добре познатите беди на всяко момиче. Но има още 9 ужасяващи гафа, които могат да съсипят всеки невероятен грим.​

Тези 10 грешки могат да развалят всеки грим и цялостна визия, дори ако си следвала всички стъпки и си направила всичко правилно. Понякога цялата ти визия зависи и от най-малките детайли, а гримът е точно такъв. Провери дали ги допускаш и ако да - не повтаряй тези грешки отново!

Животински инстинкт. Открий своето вдъхновение в галерията по-долу:

Галерия: Животински инстинкт

Виж всички снимки

►►► Перфектният нос в три грим стъпки

1. Отпечатъци от спирала върху горния клепач

Сигурно си забелязала колко често в горната част на клепача ти се появяват "небрежни" отпечатъци от спирала - иии, да, това съсипва всичко! Ако случайно си изцапали клепача си, докато нанасяш спирала на миглите си, използвай един проверен трик от гримьори: никога не се опитвай да изтриеш спирала, която все още не е изсъхнала, защото се размазва и става още по-лошо. Изчакайте 10 минути, остави петната да изсъхнат малко и след това просто ги отстрани с лекота с памучен тампон.

2. Опушен молив

Не се опитвай да подражаваш на Кейт Мидълтън. Не е най-добрият вариант. Ако все пак решиш да нанесеш черен молив на очите си - то тогава се опитай да постигнеш ефекта на опушения грим, в противен случай очите ти ще изглеждат твърде уморени и малки.

3. Много по-светъ тон коректор

Най-добрите резулати идват, когато всичко е добре премерено и съобразено. Така, че внимавай - когато си избираш коректор - не разчитай на нюанси, които са с 2-3 тона по-светли от кожата ти, в противен случай ще изглеждаш като панда. Най-добрият вариант е да използва един нюанс по-светъл от основния цвят.

4. Несъответствие между нюанса на ружа с тона на червилото

Ако избереш "по-студен" цвят на червилото, тогава ружът също трябва да е в студен нюанс и в идеалния случай да съответства на цвета на устните ти. В противен случай гримът ти ще изглежда като тотална дисхармония и това очевидно не е ефектът, който бих искала да постигнеш.

5. Зле изработен опушен грим

Няма нищо по-лошо от грима в стил "мръсни очи". Това се получава, когато се опиташ да "размажеш" сенките си, но не се получи изобщо и всичко, което се получава като краен резултат е петна... Ето как да го избегнеш: избери пухкава четка, за предпочитане четка с естествен косъм. Смеси сухите текстури с много леки кръгови движения, без натискане, докато постигнеш равномерно покритие.

6. Отпечатъци от червило върху зъбите

Често срещан проблем... Яркото червило много често се отпечатва върху зъбите и изглежда нелепо. Как да го избегнеш? Просто бъди внимателна и провери усмивката си пред огледалото, след като си сложиш червилото.

7. Фон дьо тен по миглите...

via GIPHY

Няма проблем да "дооформиш" очите си с пудра и/или фон дьо тен, но внимавай текстурата да не попада върху миглите ти и да заприличаш на нещо, на което не искаш.

8. Твърде тъмен молив за вежди

Грешка, която допуска мнооого момичета... Не е недобходимо всеки път да подчертаваш с молив веждите си. Но ако все пак искаш да ги подчертаеш - тогава избери молив с нюанси, отговарящи на тона на кожата и косата ти.

Неуспешният грим на звездите: снимки отблизо, виж в галерията по-долу:

Галерия: Неуспешният грим на звездите: снимки отблизо

Виж всички снимки

►►► Доминираща или покорна? Гримът ти го издава

9. Контуриране, контуриране, контуриране

Друга често срещана грешка е лошото контуриране, в стремежа да подчертаеш изразително скулите си с бронзов или кафеникав руж. Факт е, че контурирането е имитация на естествения тен. Но не забравяй, че бронзантът винаги има жълт подтон, който изобщо не е подходящ за целта.

10. Асиметрични стрелки

Ако не знаеш как да се сдобиеш с права очна линия, тогава е по-добре да разгледаш онлайн уроците или изобщо да не се захващаш с опити. Мислиш си, че асиметричната очна линия няма да бъде забелязана от никого? Уви, не е точно така!