Червено, заек, череша: каква е твоята стоп-дума?!

Защо е необходимо да имате стоп-дума по време на секс?!

 
 

Ако ти и твоят партньор си падате по по-грубата игра в леглото, тогава е необходимо да си имате своя собствена стоп-дума.

Какво представлява стоп-думата?

Дума, която се превръща в сигнал за прекратяване на всякакви по-груби игри (робство, подчинение, садизъм, мазохизъм и т.н.). Като е добре да си създадете точни и ясни правила за използването й, за да не се окаже, че точно в момента, когато изпитваш най-голямо удоволствие я използваш, искайки да смените позата, а той разбира, че искаш да спрете. Няма да се получи добре, нали?!

Коя секс поза ти подхожда най-добре според хороскопа, виж в галерията долу:

Галерия: Коя секс поза ти подхожда най-добре според хороскопа

Виж всички снимки

►►► 7 стъпки към по-добрия секс

Наличието на стоп-думата е много важно и не зависи от близостта ти с партньора. Всъщност това е най-добрият начин да получиш максимално удоволствие без неприятни усещания, било то физически или емоционални. Хората, които не я използват се излагат на излишен риск, но защо да го поемаш, като можеш да направиш всичко по правилата?

Идея за стоп-дума: светофар

Удобно е да използвате цветната конотация на светофара.

► Червено – спри! Това означава, че партньорът трябва незабавно да спре това, което прави. Полезно е ако не ти харесва, защото изглежда нещата са отишли далеч или просто не искаш да продължите по този начин.

► Жълто – забави! Ти си на прага на физическия дискомфорт или не можеш да поддържаш повече темпото.

► Зелено – продължи! И не само, че можеш да продължиш така, а и ти харесва всичко, което прави.

Широкоразпространени вариации

Не ти допада идеята за цветовата схема?! Измисли нещо друго. Например, името на половинката ти или някоя случайна дума. Сред по-популярните думи са: банан, череша, супермен, някое животно, научен термин и дори фамилия на политик.

5 стимулиращи пози със сменен ъгъл, виж в галерията по-долу:

Галерия: 5 стимулиращи пози със сменен ъгъл

Виж всички снимки

►►► Поза 68: новият хит в секса, който побърква всички

Основни правила

В добрите отношения комуникацията е много, много важна и особено в игрите за напреднали. Атмосферата на увереност, сигурност, взаимно съгласие, способност за слушане и чуване (най-вече) – са неизменни (просто няма да се получи без тях). Стоп-думата е подходяща и полезна във всяка ситуация, когато се чувстваш неудобно или некомфортно.

Стоп-думата е заповед да се спре веднага и не бива да се използва просто така. Затова трябва и двамата партньори да се наясно с думата, за да се чувстват уверени.

Ако нямаш време и възможност да я кажеш?

В игрите, в които устата ти е запушена или просто ти е забранено да говориш, трябва да си измислите жест или някакъв друг сигнал, който да замени думата.