Червено червило - идеално за студените дни

Червеното червило винаги е добра идея, когато говорим за стилна визия. През този студен сезон, когато дните са по-сиви, къси и с по-малко светлина, червеният цвят е идеален начин да внесеш малко свежест в иначе тъмното ежедневие.

 
 

Червеното червило винаги е добра идея, когато говорим за стилна визия. През този студен сезон, когато дните са по-сиви, къси и с по-малко светлина, червеният цвят е идеален начин да внесеш малко свежест в иначе тъмното ежедневие.

►►► 7 правила за грижа за кожата през зимата

Какъв грим ти подхожда според зодията? Отговорът се крие в галерията долу:

Галерия: Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според...

Виж всички снимки

Рисуването на устните с този цвят не е никак лесна задача. Едно грешно движение и целият ти труд отива на вятъра. Затова преди да се заемеш с нанасянето на червило, прочети тези съвети от Elicer Prince, национален гримьор на Guerlain.

Основното нещо, което трябва да направиш е да се грижиш добре за устните си. Те трябва да бъдат хидратирани.

"Кожата трябва да бъде ексфолирана и хидратирана. Това е изключително важно", споделя гримьорът.

"Добър трик е да използвате коректор. Може да се използва същият, с който прикривате тъмните кръгове около очите. Трябва да се нанесе около контура на устните, за да усъвършенствате и изравните цялата кожа", добавя Elicer.

Страхуваш се да започнеш с по-наситен цвят?

"Безпогрешен трик е смесването на червило с балсам за устни. Можете да го нанесете с пръст, а крайният резултат е по-лек и не толкова наситен цвят", съветва гримьорът.

Контуриране: винаги в същия тон!

"Може да използвате контур преди и след като нанесете грима. По този начин ще фиксирате цвета и той няма да излиза извън очертанията", казва Elicer.

"Ако искате вашето червило да е трайно, не се колебайте да изберете течните червила. Тайната е да ги нанесете върху много чисти устни. Първият слой трябва да бъде много тънък. Той рисува профила на устните. Вторият слой придава онзи ярък и невероятен цвят", споделя гримьорът.

Какъв е твоят нюанс?

"Изборът няма нищо общо с цвета на косата или с формата на устните. Хората със светла кожа трябва да изберат оранжева или коралова основа, а хората с тъмна кожа трябва да заложат на синкавите основи или на черешовата гама", разкрива гримьорът.

Мат или блясък?

"Матовото червило винаги е по-елегантният избор, но текстурата, която буквално опустошава е бляскавата. Тя носи повече сияние и придава обем на устните", завършва Elicer.