Чарлз ще поеме трона: очаквания и реакции

Ето как синът на Елизабет II, принц Чарлз, реагира на факта, че го подготвят за кралския трон.

Ето как синът на Елизабет II, принц Чарлз, реагира на факта, че го подготвят за кралския трон.

Списък на наследниците на британския трон​, виж в галерията по-долу:

Галерия: Списък на наследниците на британския трон

Виж всички снимки

►►► Съдбата на монархията е предопределена

Вече е ясно кой ще бъде наследникът на трона на Елизабет II. Кралицата обяви официално, че вече се готви да прехвърли кралската власт на сина си принц Чарлз и съпругата му Камила Паркър-Боулс, херцогиня на Корнуол. Официалното изявление бе публикувано на страницата на кралското семейство, а източници на Daily Star твърдят, че в двореца вече се подготвя всичко необходимо, за да се случи смяната на владетеля през следващата година и да се организира церемония по коронацията.

Принц Чарлз публично поздрави майка си за годишнината от нейното управление - Елизабет II е на трона от 70 години и призна, че за него е голяма чест да стане крал на Великобритания, след като кралицата напусне трона. В допълнение Чарлз благодари, че съпругата му Камила ще има възможността да носи титлата Кралица консорт.

Между другото, принц Чарлз ще стане най-възрастният крал в историята на британската монархия. Много кралски експерти бяха убедени, че принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън ще бъдат наследниците на трона, но ето, че решението е съвсем различно.