Чао, подут корем [с 9 плодове и зеленчуци]

Балонът се надува, надува... Подуването на корема е повсеместен проблем, но ние сме тук да те отървем от него със списък от плодове и зеленчуци, които да хапваш.

 
 

Ако страдаш от подуване след хапване на повече солено или поради хормонални изменения през ОНАЗИ част от месеца, то време е да се запознаеш с диуретиците.

Диуретиците помагат на тялото ти да изхвърли солта и излишната вода, предимно като стимулират бъбреците ти да отделят натрий в урината. След това, водата в организма ти се насочва към бъбреците, за да разреди богатата на натрий урина.

Както се досещаш, повечето вода означава и повече урина. Когато този процес се задейства, пишкаш по-често (донякъде страничен ефект), но за сметка на това изхвърляш всичко излишно с нея.

►►► 9 ежедневни навика, които подуват корема ти

Можеш да приемаш диуретици под формата на хапчета, но ние силно ти препоръчваме да избереш по-здравословния вариант – естествените диуретици. Избирайки храни като целина, диня, грозде, череши, ябълки, грейпфрут, портокали и много зеленолистни зеленчуци, веднага ще се почувстваш по-добре и то бързо. Никоя храна не е лекарство сама по себе си, но комбинацията от няколко е сигурен път към успеха и плоския корем.

Прочети нашия списък от девет храни, естествени дуретици, които ще те спасят от подутия корем:

Аспарагус

Използва се заради диуретичните си качества още от времето на древните египтяни и римляни. Тези му свойства идват от аминокиселината аспарагин, която намалява подуването, предменструалната задръжка на вода и дори лекува ревматизма. Отличителната миризма в урината след ядене на зеленчука идва от аспарагиновата киселина, която се разрушава до съединение на базата на сяра при смилане.

Червено цвекло

Има високо съдържание на елиминиращи излишните течности калий. Бетанинът, на който се дължи цвета на цвеклото, се асоциира с по-ниски нива на C-реактивен протеин (в превод, червеното цвекло има и антивъзпалително действие върху организма).

Виж кои са и останалите седем храни срещу подут корем в галерията долу:

Галерия: Най-добрите природни диуретици

Виж всички снимки