Бързо, върни си желанието за секс!

Въпреки че обожаваш да правиш секс, е възможно да се появи период, в който нямаш голямо желание и това да те кара да се мислиш, че ти има нещо.

 
 

Въпреки че обожаваш да правиш секс, е възможно да се появи период, в който нямаш голямо желание и това да те кара да се мислиш, че ти има нещо.

Разбери защо се случва така и ако имаш нужда, обяви за издирване липсващото си секс желание.

Когато си необвързана, смяташ, че е нормално винаги да ти се прави секс. Логично е: не правиш редовно секс и не си редовно задоволявана. Следователно, когато си соло, се предполага, че винаги ще си „загоряла“. Затова, ако не се чувстваш така, започваш да се притесняваш, че нещо не е наред – успокой се, не си единствената.

Според секс терапевтът д-р Иън Кернер, стереотипът е, че необвързаните имат високо либидо. Това е вярно за мъжете, но не и за жените. Ако си от онези, които в момента нямат гадже и желанието им за секс е намаляло, тук ще разбереш причината да си част от мнозинството, а не от малцинството.

►►► Диагноза "асексуален": мит или реалност

Спад на либидото

Ако чатенето с разни симпатични мъже вече не ти доставя удоволствие, време е да се замислиш

Експертите дълго време смятаха, че желанието за секс при жените следва модела на това при мъжете: Той се възбужда веднага щом види секси момиче с къса рокличка и след това започва да търси някоя, която да задоволи палавите му нужди. „Либидото на жените се различава по това, че за да се възбудят, те имат нужда от някой специален“, обяснява д-р Кернер. Затова за нас да видим секси мъж, гол до кръста, не е достатъчно, за да го пожелаем в леглото си – ние имаме нужда от някого, с когото се чувстваме емоционално свързани. Това е причината, ако нямаш чувства към даден мъж, да си по-малко склонна да изпиташ непреодолимо желание да правиш секс с него.

Твоето желание в момента може и да е на дъното, но виж кои зодии са обсебени от секса (в галерията долу):

Галерия: Кои зодии са обсебени от секса

Виж всички снимки

Порочен кръг

Друго обяснение за липсващото либидо включва добре познатата ти реплика на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече“. Според д-р Кернер тя важи и за желанието ти да правиш любов: „Колкото повече правиш секс, толкова повече ще искаш да правиш секс“, обяснява секс терапевтът. Когато не правиш редовно секс, нивата на тестостерона ти падат, което намалява жаждата ти за каквато и да било форма на интимност.

►►► 8 причини да правиш секс... Спешно!

Върни си желанието за секс

Паузата (когато си сама) ти гарантира, че когато намериш някой достатъчно специален, за да го пожелаеш, либидото ти ще се прероди. Всъщност, това е нещо като ответен удар. В първите шест месеца (или повече) от връзката, желанието за секс на повечето жени се увеличава и те искат по-често да се забавляват под завивките. Междувременно, помни, че либидото е самозахранваща се машина, затова, ако се притесняваш, че има някакъв бъг, прави това, което можеш, за да я поддържаш работеща: фантазирай си, говори за секс с приятелките си и се самозадоволявай.