Будистки монах работи като гримьор на звезди в свободното си време

26-годишният Кодо Нишимура води двойнствен живот – будистки монах през деня и гримьор на участничките в конкурса „Мис Вселена“ вечерта.

Будистките монаси са известни с аскетичния си начин на живот, напълно противоположен на суетата и лукса.

Галерия: Великата илюзия: 13 примера как гримът заблуждава

Виж всички снимки

Но Кодо Нишимура, 26-годишен мъж от Токио, води невероятен двоен живот – освен монах, той е и гримьор на звезди.

Нишимура, който е ръкоположен за будистки монах през 2015 година, започва да се занимава с грим професионално, когато негова приятелка започва да хвали уменията му.

Той е разкрасявал участничките в конкурса „Мис Вселена“ през 2014 година (включително победителката Паулина Вега), както и моделите на множество модни шоута.

►►► Виж тук 9 бюти тренда - супер актуални през 2017

Разбира се, Кодо е изпитвал съмнения относно противоречивите си занимания в началото, но неговият ментор го е посъветвал да преследва мечтите си. Той го е научил, че няма как да сгреши, стига да поднесе посланието, което иска представи на света.

„Докато участвах в проекта се срещнах с много транссексуални хора. Много от тях не бяха запознати с техниките за гримиране и ми се искаше да им дам съвет“, разказва Нишимура, чието друго занимание са безплатните грим уроци за транссексуални мъже.

„Като будистки монах, искам всички да живеят щастливо и в хармония със себе си. Вярвам, че гримът прави хората щастливи, а когато те са щастливи е по-лесно да бъдат мили към другите“, обяснява вдъхновяващият млад мъж.