Брук Шийлдс: Бях изнасилена, но не спирах да оправдавам постъпката му

Актрисата направи шокиращи разкрития: "Бях изнасилена още в началото на кариерата си и дълго време не е осъзнавах случилото се".

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

В документалния филм Pretty Baby, чиято премиера беше на филмовия фестивал Сънденс, Брук Шийлдс разказва за травматичен спомен от изнасилване, случило се малко след като е завършила колеж, пише Entertainment Weekly.

Актрисата не назовава името на изнасилвача, но споделя подробности за случилото се. Според Брук тя е била нападната от мъжа, с когото преди това е имала бизнес среща - младата актриса била заета да търси нова роля, която да затвърди ранния ѝ филмов успех.

На среща с представител на филмовата индустрия Шийлдс обсъдила ролята, за която била срещата, след което се качила в хотелската му стая, за да изчака таксито си там. Актрисата си спомня, че когато се качили, мъжът внезапно изчезнал. Брук взела бинокъла, който намерила в стаята, за да гледа волейболния мач, който се провеждал отвън.

Галерия: Първите еротични фотосесии на звездите

Виж всички снимки

"Тогава вратата се отвори и мъжът влезе напълно гол. А аз държах бинокъла му и преди да изрека: По дяволите... когато свалих бинокъла, той вече беше върху мен", спомня си Брук.

Тя обясни, че не се е опитала да избяга, защото се е страхувала, че това ще провокира повече насилие: „Страхувах се, че ще ме удуши или нещо подобно. Така че не се борих с всички сили. Не можех да мръдна... Казах си, че това, което се случва трябва да е достатъчно и всичко, което си повтарях беше - оцелей и се махни от тук. Бог знае, ще ми помогне. Аз също знаех как да се отделя от тялото си, имах възможност да практикувам."

След случилото се Брук взела такси и отишла при свой приятел: "Плаках през целия път." Актрисата добавя, че дълго време дори не е разбирала, че е била изнасилена, и се обвинявала за всичко: "Вярвах, че съм дала някакъв знак, който се е прочел по този начин. Пих вино на вечеря, отидох до стаята му. Бях толкова доверчива..."

Шийлдс призна, че впоследствие е написала писмо до изнасилвача, в което го е обвинила, че е предал доверието ѝ, но не е получила отговор. Тогава тя решила да не се смята за жертва и да забрави за всичко, защото "системата никога не ми помогна... за пореден път разбрах, че можеш да разчиташ само на себе си."

Как го правиш, Брук?

Вижте повече

Как го правиш, Брук?

56-годишната Брук Шийлдс демонстрира прекрасна фигура в яркочервен бански.