Борбата със СПИН съсипва кариерата на Шарън Стоун

Актрисата призна, че е получила множество заплахи заради дейността си.

от

Въпреки заплахите Стоун признава, че не съжалява.

© Getty Images

По време на филмовия фестивал Red Sea в Саудитска Арабия 64-годишната актриса разкри пред репортери страшната истина: „Доброволчеството за фондация за борба със СПИН съсипа кариерата ми. Не си представях с каква съпротива, жестокост, омраза и потисничество ще се сблъскам“.

Шарън Стоун започва работа с благотворителната фондация amfAR още през 90-те години. Фондацията помага на хора със СПИН и е основана от Елизабет Тейлър през 1991 г. – неин председател в продължение на няколко години. По-късно обаче тя е заменена от Шарън Стоун.

Шарън Стоун: Почти повторих съдбата на Даяна

Вижте повече

Шарън Стоун: Почти повторих съдбата на Даяна

„Почти повторих съдбата й“: какво е общото между Шарън Стоун и принцеса Даяна?

Докато работи с фондацията, Стоун се сблъсква със заплахи. "Работих с фондацията в продължение на 25 години, докато лекарствата срещу СПИН не започнаха да ги рекламират като аспирин по телевизията. Тази дейност съсипа кариерата ми. Бях спряла да се снимам. Постоянно бях обиждана, получавах заплахи за живота ми, но реших, че трябва да продължа".

Шарън Стоун започва работа с благотворителната фондация amfAR още през 90-те години.

© Getty Images

Миналия юли Стоун беше домакин на благотворителния гала-концерт на amfAR в Кан за първи път от шест години насам. През 2020 г. тя получи наградата „Наследство“ от Фондацията за борба със СПИН на Елизабет Тейлър.

По-рано Шарън Стоун призна, че филмът "Първичен инстинкт", който се превърна в епохален в кариерата й, е съсипал живота й. Актрисата каза, че е загубила попечителството над детето си, защото хората мислели, че се снима в секс филми и я сравнявали с героинята й.

Шарън Стоун e диагностицирана с рак

Вижте повече

Шарън Стоун e диагностицирана с рак

Актрисата шокира феновете с признанието си.