Блогърка маха черните точки с маска от въглен и лепило

Въгленът все по-често се използва в разкрасителната индустрия

Beauty блогърката Ана Чавария показа нестандартен метод, с който можем да се разделим от неприятните черни точки по лицето. Обикновено желаещите да ги премахнат, използват специални лентички.

Ана обаче показа, че една нетипична комбинация от продукти би свършила не по-малко полезна работа, а и за сравнително по-малко пари. За целта блогърката използва активен въглен и лепило. 

►►►Какво говори формата на лицето ти за теб

През последните години въглените сериозно навлязоха в козметичната и разкрасителна индустрия - освен че се използва в пастите за зъби, за избелването им, той има и детоксикиращи свойства. За съжаление, продукти, в които има въглен, може да достигнат доста висока цена. 

Галерия: Какво слагат звездите на лицата си

Виж всички снимки

Затова Ана решила да намери начин и най-вече продукти, които да бъдат общодостъпни. За цета тя се сдобила с активен въглен на капсули, който смесва с нетоксично лепило, което се използва от децата в училище. След като се смесят Чавария ги нанася с четка върху носа, скулите и брадичката си.

►►►8 неща във външния ти вид, които той забелязва веднага

Продуктът престоява върху лицето между 15 и 20 минути, до момента, в който маската засъхне. След премахването й блогърката показва как от лицето й са се "изтръгнали" куп нечистотии и мръсотия. След като лицето се изчисти, върху него се нанася хиидратиращ крем.