Бюти триковете, с които ще бъдеш вечно млада

Както неведнъж сме ти казвали - гримът може да подчертае красотата ти, но може и сериозно да те състари... А ти определено не искаш това!

 
 

Както неведнъж сме ти казвали - гримът може да подчертае красотата ти, но може и сериозно да те състари... А ти определено не искаш това!​

Техниките, които те правят по-млада:

1. Използвай хайлайтър

Никога не омаловажавай функцията на хайлайтъра, тъй като той помага за освежаване на лицето ти и то само за секунди.

20 начина за гримиране на очите, виж в галерията по-долу:

Галерия: 20 начина за гримиране на очите

Виж всички снимки

►►► Премахни тъмните кръгове под очите... с червило!

2. Коректор - гаранция за „свеж“ вид

Коректорът ще ти помогне да осигуриш усещане за свежест на кожата си. Той е задължителен участник във всеки грим (естествен или по-ярък). Коректорът най-ефективно ще успее да „коригира“ последиците от липсата на сън, защото околоочната зона издава най-много. За броени секунди коректорът (в ъгълчетата на очите и на носа) ще те направи по-свежа и ще скрие тъмните кръгове под очите.

3. Основата е всичко

Здравата и сияйна кожа е в основата на всеки грим, а правилната основа ще те направи още по-млада, отколкото си. Имай предвид, че след 30-та си годишнина ще е необходимо да избереш фон дьо тена по-внимателно, като ще бъде добре да взимаш под внимание съдържанието на консистенцията му (най-добре е да има лифтинг ефект). Новите, иновативни основи с по-леки и нежни текстури ще ти позволят да постигнеш равномерен тон, лесно да скриеш несъвършенствата и всичко това без да претоварваш кожата.

4. Прасковен руж

via GIPHY

Не се колебай да имаш и използваш по-ярък прасковен или розов руж! Усмихни се, нанеси в областта около бузите и свежестта е гарантирана за секунди.

5. Неутрални нюанси

С напредване на възрастта експериментите с нови цветове и текстури трябва да се правят под ръководството на гримьор. В грима е най-добре да се опиташ да бъдеш по-деликатна, залагайки на неутралните текстури и цветове. Основната цел е да освежиш лицето, а не да го претовариш с грим.