Бюти триковете, които ще ти спестят време сутрин

Тези съвети са толкова лесни, че можеш да действаш в полузаспало състояние. Но определено ще ти помогнат да изглеждаш така, сякаш си прекарала часове наред пред огледалото. Готова ли си за магическа трансформация?

Тези съвети са толкова лесни, че можеш да действаш в полузаспало състояние. Но определено ще ти помогнат да изглеждаш така, сякаш си прекарала часове наред пред огледалото. Готова ли си за магическа трансформация?

Познато ти е: рано сутрин, не искаш да излезеш от „покоите си“ до последно, а функциите на разсънването са напълно изключени до първата глътка кафе. Готова си да замениш закуската и сутрешния душ само за още няколко минутки сън. А какво да кажем за грима… Шансовете ти за успех с цялата рутина около красотата се доближават до нула. Е, подготвихме няколко трика, с които да улесниш сутришния си живот. Вече не е нужно да избираш между съня и красотата!

Какви са стереотипите за твоята зодия, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какви са стереотипите за твоята зодия

Виж всички снимки

►►► 6 бюти грешки, които вероятно допускаш

Грим за 5 минути

За да си готова за 5 минути ти трябват само петте вълшебни продукта – коректор, основа, спирала, червило и молив (зависи какъв използваш – за вежди, за устни, за очи).

Ярък акцент

Ако наистина си се успала и то сериозно, тогава по-добре се спри само на един продукт. Например, червеното червило. То ще е в тон с абсолютно всичко и ще се превърне в яркия акцент на визията ти. Или пък си сложи цветна очна линия, тя също придава много добър акцент.

Неутрални цветове

Използвай изключително неутрални цветове. Така ще имаш по-малък шанс за грешки и повече време за всичко останало.

Използвай многофункционални продукти

Например, стик за устни и бузи, очна линия и молив за вежди – козметика, която комбинира и покрива няколко функции, определено ще ти помогне да спестиш време.

Организирай „работното си пространство“

По-скоро самото място, където съхраняваш козметиката си. Aко въведеш ред веднъж (и го поддържаш след това), тогава сутрешният ти тоалет ще бъде много по-бърз. Групирай любимите си козметични продукти по предназначение, цвят или както ти харесва.

Не бъди твърде мързелива и си вземи душ преди лягане

Банално е, да! Но пък е един сред най-добрите трикове, които помагат за спестяване на време. Така ще можеш да се освежиш сутринта, но основните процедури ще са минали през нощта.

Не измивай косата си сутрин

Има много по-просто решение – използвай сух шампоан и ще си спестиш време, а косата ти няма да изглежда мазна. Просто нанеси продукта от разстояние около 30 см, масажирай и разроши корените малко с ръце и косата ти ще изглежда абсолютно чиста!

P. S. Ако нямаш сух шампоан, тогава е подходящо да използваш и обикновена бебешка пудра.

Подготви прическата си предварително

Можеш да отидеш на работа с невероятни небрежни къдрици, дори ако си нямала достатъчно време сутринта да си изгладиш роклята и да тръгнеш. Как става това?! Подготви се от предния ден. Нанеси фиксатор върху косата си, направи си две или повече плитки, и си легни с тях.

Най-секси прическите според мъжете, виж в галерията по-долу:

Галерия: Най-секси прическите според мъжете

Виж всички снимки

►►► Фаталните грешки, които унищожават косата ти

Почисти ненужните неща

Изхвърли всичко, което не използваш и не ти е необходимо. Например, блясъкът за тяло, който си купи за Хелоуин – никога повече няма да посипеш цялото си тяло, нали? Определено ще спестиш време и няма да се луташ в безкрайно търсене на нещо в планината от козметика.

Бързо къдрене

Ако искаш да накъдриш косата си, но не разполагаш с необходимите 10-20 минути, опитай следното: вържи си висока опашка и я раздели на две или четири части и след това внимателно увий всеки кичур. След това само развържи и разплети опашката... и вуала! Красивите и съвсем естествени къдрици са готови.

Избягвай течната очна линия

Ако не владееш до съвършенство умението да си направиш перфектната очна линия, тогава е добра идея да не използваш течна сутрин, тъй като тя увеличава шансовете ти за грешки. А изтриването и рисуването, и изтриването отново не е особено добра идея.

Планирай предварително грима си

Опитай се да планираш предварително как ще се гримираш, точно както планираш какво ще облечеш (в идеалния случай). Избери точните нюанси и продукти, които ще използваш, за да не губиш време в мислене и решаване на сутринта.

Гримирай се в движение

Да, това може да не изглежда много добре отстрани, но не пречи да нанесеш финалните щрихи в последния момент, дори и това да е по пътя за автобусната спирка или в колата на червен светофар.

Внимателно нанеси спиралата

За да избегнеш наслояване и други неприятности, използвай повече или по-малко нови спирали и не забравяй да премахваш излишната текстура от четката.

Премахни торбичките под очите

Пробуждането с подпухнали очи е един от най-неприятните проблеми за всяко момиче. Всяка от нас има собствено предпочитано средство за възстановяване – парченца краставица, пакетчета чай, замразени зеленчуци, лед и т.н. Но ако няма достатъчно време и трябва да се събудиш веднага – купи си специален охлаждащ крем за зоната под очите. Той не само ще ти даде приятно усещане, но и ще помогне и за намаляването на тъмните кръгове и торбички под очите само за минута.

Използвай овлажнител за въздуха

Ще ти издадем тайната: ако спиш в стая с включен овлажнител, кожата ти ще получи допълнителна хидратация. Така ще отделяш по-малко време за грижи, отколкото по принцип.

Не забравяй за топ лака

Ако сутринта ти е толкова забързана, че закуската се състои от две хапки пица, останали от вечерта, тогава едва ли имаш достатъчно време за маникюра. Но това не означава, че трябва да излезеш за работа с „голи” нокти. Минималната и бърза грижа е прозрачният топ лак, който не само ще придаде блясък, но и ще укрепи ноктите ти.