Бюти тенденциите на 2021-ва

Споделяме ти 7-те основни тенденции в козметиката, които ще бъдат актуални за тази година.

 
 

Споделяме ти 7-те основни тенденции в козметиката, които ще бъдат актуални за тази година.​

Известно е, че в модата тенденциите всяка година са нови и различни. Е, така е и с козметиката, и по-точно с грим тенденциите. Не можем да сме наясно с всички продукти, които ни очакват тази година на пазара, но пък можем да прогнозираме, анализирайки последните тенденции и съвети, които ни дадоха професионалистите. Какви са нашите предположения за бюти тенденциите за 2021 година, споделяме в материала.

Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според зодията, виж в галерията по-долу:

Галерия: Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според...

Виж всички снимки

►►► 7-те грешки при нанасяне на матово червило

Фон дьо тен за естествен блясък

Естественият и свеж вид на кожата винаги ще бъде актуален. Както със сигурност си забелязала, в следствие на пандемията нещата се обърнаха и най-актуална тенденция остава минимализма - по-малко грим и повече естествен вид на кожата. Колкото по-естествено, толкова по-добре! Затова е важно да използваш колкото се може по-малко продукти, за да изглеждаш по-естествена и по-свежа.

Както знаеш флуидните основи се абсорбират бързо (за секунди) и няма нужда от допълнителни продукти, които да използваш и да наслояваш на кожата си. Флуидният фон дьо тен е подходяща основа за всякакъв тип грим - ежедневен, нощен, по-семпъл, по-дързък... a, oще по-доброто решение за кожата ти ще бъде ако фон дьо тенът осигурява необходимата хидратация.

Крем продукти за хидратация

Още през 2020 г. грижата за кожата беше на пиедестал. Точно затова сме уверени и че през 2021 г. повечето марки ще пуснат нови линии руж, бронзанти, хайлайтъри, сенки с кремообразна текстура и т.н. Както вече изяснихме - естественият образ е това, към което мнозинството се стреми. С всяка изминала година грижата за кожата става все по-актуален въпрос, а всички ние сме много чувствителни към качеството на продукта, който използваме, особено сега, когато всеки ден носим предпазни маски.

Фиксиращи и хидратиращи спрейове

Повече от очевидно е, че пандемията оказа голямо влияние върху бюти индустрията. В новото ежедневие имаме нов аксесоар, който е неотлъчен от всекидневната ни визия - маската. И за да запазиш грима на лицето си въпреки носенето на маската, смело допускаме, че тепърва ще навлизат и ще се популяризират все повече фиксиращите спрейове за грим. А те наистина работят!

Сенки за очи (течни и прахообразни)

През есента на 2020 г. наблюдавахме засилен интерес от страна на гримьорите по течни сенки с трихромен ефект, тоест на пръв поглед са едноцветни, но след нанасяне блестят в три различни нюанса. Но класическите сенки (без значение дали са течни, или прахообрзни) ще си останат винаги актуални. Както знаеш най-важното е да ги съчетаваш правилно спрямо цвета на кожата, косата и очите ти.

Естествена и неустоима: грим визията ти за 2021 г., виж в галерията по-долу:

Галерия: Естествена и неустоима: грим визията ти за 2021...

Виж всички снимки

►►► Козметичните съставки, които не бива да смесваш!

Моливи за устни

Удивително е как от забравен трик за по-изразителни устни през 2000-та година, подчертаването на устните се превърна в най-модерния хит през последната година. И през 2021 г. определено няма да бъде забравен!

Матов гланц за устни

Коя от нас се нуждае от гланц за устни, когато постоянно носим маски? Съдейки по Instagram - всички. Сигурно помниш (все пак не беше много отдавна), когато актуален тренд бяха само и единствено матовите червила (е, добре де, оправдано!) Същото ще се случи и тази година с гланцовете.

Руж

via GIPHY

Руж, руж, руж и пак руж! Винаги ще бъде актуален и ако все още не си го включила към задължителния набор в бюти несесера си за "спешни случаи" - време е да го направиш! Ружът винаги може да те спаси и в най-трудната ситуация, защото ако е правилно нанесен (възможно най-далеч от носа ти) моментално грим визията ти ще изглежда по-свежа и невероятна. Запомни! Не наслоявай. В противен случай рискуваш да изглеждаш нелепо, а ти със сигурнсот не искаш това!