Бюти тайните на французойките

Френски стил, френска целувка, френски аромат, френски шик: ако смяташ, че образът на парижанката е пример за изтънченост, елегантност, романтика и сексапил... не губи повече време! Открадни си някои от тайните на французойките.

 
 

Френски стил, френска целувка, френски аромат, френски шик: ако смяташ, че образът на парижанката е пример за изтънченост, елегантност, романтика и сексапил... не губи повече време! Открадни си някои от тайните на французойките.

Питаш как го правят ли?

Най-емблематичните френски актриси на всички времена, виж в галерията по-долу:

Галерия: Най-емблематичните френски актриси на всички времена

Виж всички снимки

►►► Съществените разлики между BB, CC и DD кремовете

Ето ги и 10-те тайни за красота на французойките:

1. Те ​​полагат специална грижа за кожата си

Първо, французойките не държат на по-тъмния тен, тоест не използват бронзанти. Тъмната кожа ти дава поне пет години отгоре: това е правило, с което парижанките са закърмени. Разбира се, не може без изключения, но 9 от 10 парижанки имат естествен цвят на кожата, дори леко блед и се гордеят с нея. Според статистиката сред най-популярните процедури в парижките салони за красота са пилинг, почистване и овлажняване.

2. Не прекаляват с грима

via GIPHY

Спирала, малко руж и неутрално червило e всичко, което французойката използва за ежедневния си грим. Фон дьо тен и пудра, сенки за очи, молив и очна линия, ярко червило - са сред нещата, които влизат в арсенала за вечерен или празничен грим.

3. Избягват контурирането

Без значение колко много начина предлагат професионалните гримьори за контуриране на лицето, френските жени пренебрегват тези съвети, защото го определят като неестествено! Единственото, което правят, за да направят чертите на лицето си по-изразителни е да нанесат хайлайтър върху скулите и гънките на горната устна. Това е всичко!

4. Не нанасят матиращи продукти

Здравата кожа има лек естествен блясък. Това е нормално, естествено е и дори е красиво. Затова не е нужно да нанасяш пудра на лицето си през час, за да заприличаш по-скоро на напрашена с брашно кукла.

5. Ценят високо небрежността

Истинската французойка никога няма да позволи като я погледнеш, първото което си помислиш да бъде - „Много се стараеше“. Цветът на червилото й никога няма да съответства с цвета на лака на ноктите й, чантата никога няма да съответства на обувките, прическата няма да бъде перфектна, а якето или роклята никога няма да съответстват на фигурата. Шал - преметнат небрежно около врата, свободно паднали кичури, които се поклащат пред лицето и широка жилетка в комбинация с офис панталон - и това винаги е очарователно! Ето я, френската тайна за страхотен външен вид.

6. Винаги носят червено червило със себе си

Французойките смятат, че всяка визия се превръща в празнична и по-нестандартна, нанасяйки червено червило. Скъсани дънки, тениска с щампа, смела комбинация бижута или дълга рокля, гръцки сандали и шапка с широка периферия... няма значение какъв е стилът ти - добави червено червило и на момента се превръщаш в кралица!

7. Използват качествена и професионална грижа за коса

via GIPHY

Тайната на истинските френски жени: „Можеш да си купиш най-готините дрехи за 5 евро и никой няма да разбере стойността им, ако се вписват идеално в стила ти. Но евтините прически и евтиното боядисване винаги се забелязва!" И не стилизирай прекалено косата си, добрата прическа е естествената сама по себе си. Просто я поддържай здрави и лъскава.

8. Не обичат аксесоарите за коса

Фиби, панделки, ленти и други украшения правят визията "по-евтина" според французойките. Всички тези аксесоари имат задачата да оправят опашката или кока, а всъщност само отвличат вниманието от цялостната ти визия.

Ароматът, който подхожда на зодията ти, виж в галерията по-долу:

Галерия: Ароматът, който подхожда на зодията ти

Виж всички снимки

►►► Бюти тенденциите на 2021-ва

9. Винаги носят парфюм

И всеки аромат има различна семантика: спрямо настроението, ситуацията, конкретния случай, за всеки ден, купен в пристъп на лудост и като напомняне за ваканция... Французойките носят парфюма като рокля или обувки и съответно не излизането от вкъщи без него - та кой излиза гол?!

10. Фанатично се предпазват от слънцето

И това е страхотно! Въпреки факта, че Париж не е град в южните ширини, най-популярните продукти за грижа за кожата там се считат за овлажнителите за лице със слънцезащитен фактор 50+. В същото време, в слънчеви дни, решението на проблема няма да дойде с един слънцезащитен крем: французойката ще носи памучна блуза с дълги ръкави, шапка с огромна периферия, а най-ревностните пазителки на здравето и младостта на кожата ще вземат със себе си специален чадър, който предпазва от ултравиолетовите лъчи.