Бионсе раздава стипендии на студентки

Бионсе ще даде четири стипендии на заслужили студентки по случай на първата годишнина от излизането на албума й „Lemonade“.

© Getty Images

Бионсе ще даде четири стипендии на заслужили студентки по случай на първата годишнина от излизането на албума й „Lemonade“. С това звездата се надява да „окуражи и подкрепи тези, които не се страхуват да мислят извън рамката“.

Галерия: Интимни снимки от личния живот на Бионсе

Виж всички снимки

„За да се допълни отбелязването на първата годишнина от „Lemonade“ Бионсе Ноулс-Картър обяви създаването на стипендия „Formation“ (по името на турнето й – бел. ред.) за академичната 2017-2018 г., за да окуражи и подкрепи младите жени, които не се страхуват да мислят извън рамката и са смели, градивни, осъзнати и уверени“, се казва в съобщение на сайта на звездата.

►►► Виж тук 16 истини за живота след университета

Стипендиите ще бъдат връчени на четири жени, искащи да се занимават образование в сферите на изкуствата, музиката, литературата или афроамериканската култура. Университетите, за които ще важи програмата са музикалният колеж „Бъркли“, университетът „Хауърд“, нюйоркското училище по дизайн „Парсънс“ и колежа „Спелман“.

Бионсе не е единствената звезда, която обяви, че ще дава стипендии на талантливи студенти. По-рано Риана също съобщи, че ще даде стипендии на карибски студенти, искащи да се обучават в САЩ.

Източник: бгнес