Били Айлиш: "Никога не съм се чувствала като момиче"

Звездата позира за корицата на Variety и говори за приемането на тялото си.

Снимка: @billieeilish
Снимка: @billieeilish

Били Айлиш се появи на корицата на новия брой на списание Variety. В интервю за изданието певицата говори за израстването си пред очите на публиката, женствеността и приемането на тялото си.

Били Айлиш стана известна на 13-годишна възраст, когато песента "Ocean Eyes", която записа с по-големия си брат Финиъс в спалнята му, се появи в музикалния сайт SoundCloud и стана популярна. Певицата спечели седем награди "Грами" и "Оскар", преди дори да порасне достатъчно, за да отпразнува успеха си с чаша шампанско.

„Оказва се, че съм млада и имам цял живот пред себе си, който мога да прекарам в пълни глупости... Може би защото животът ми стана толкова зрял твърде рано, забравих, че все още съм толкова млада. Установих се по много начини: живях, сякаш съм над 70. Наскоро осъзнах, че нямам нужда от това."

Тийнейджърката в широки дрехи с яркозелена коса и лирични песни се хареса на публиката с личността си, пълна с противоречия: тихи шепоти, съчетани с песни за убийството на приятели, подпалването на колата на бившия ѝ и изоставянето на вманиачено гадже на рождения му ден. Били си спомня "странното и разстройващо" внимание, което е получавала през годините на формиране. Хората започнаха да се съмняват в сексуалната ѝ ориентация и защо "крие" тялото под дрехите си.

Айлиш отбеляза, че просто не е готова за критика: „Не се опитвах да се уверя, че хората няма да ме сексуализират“, обяснява тя. "Но не исках хората да имат достъп до тялото ми, дори визуално. Не бях достатъчно силна или сигурна, за да го покажа. Ако го бях показала тогава, щях да бъда напълно съсипана, ако хората... започнеха да обсъждат."

Били признава, че дълго време не е успявала да се сприятели с тялото си и да се възприеме като жена: „Никога не съм се чувствала като жена, честно казано. Никога не съм се чувствала желана. Никога не съм се чувствала женствена. Трябва да се убедя, че съм красиво момиче. Идентифицирам се като „тя“ , но никога не съм се чувствала като момиче."

Докато расте, Айлиш е трябвало да се бори с тези чувства, както и с нарастващото любопитство на пресата към нейното развиващо се тяло. Редките моменти, в които носила тесни дрехи, се превръщали във вирусен материал за таблоидите.

„Имам големи гърди от деветгодишна възраст и това съм аз. Ето как изглеждам“, казва тя, припомняйки си медийната лудост, когато за първи път се осмелила да облече потник на публично място на 16. „Обличаш нещо разкриващо и всички около теб казват: „О, но не искаше хората да те сексуализират?“ Аз съм буквално създание, което понякога е секси!“

Днес Били споделя, че се чувства по-свободна в избора си на образи. Тя все още предпочита прекалено големи дрехи, но добавя и по-тесни, които уверено носи пред своите 110 милиона последователи в Instagram.

Били Айлиш към фенове: „Вие сте истински идиоти“

Вижте повече

Били Айлиш към фенове: „Вие сте истински идиоти“

Били Айлиш често се сблъсква с критики от страна феновете. Когато тя придоби световна слава, количеството омраза единствено се увеличи. Напоследък стилът на звезда попадна под...