Безценните правила на ваканционната романтика

За да не съсипеш лятната си романтика, добре е да запомниш няколко прости правила.

Вече си представяш ясно романтичното си приключение, докато купуваш ваканционните си билети? Добре, значи всичко е наред с теб! Международни социологически проучвания показват, че поне половината от хората в европейските страни поне веднъж по време на празниците са флиртували или са влизали в по-близък интимен контакт по време на лятната си ваканция. Нещо повече, само една трета от тях се надяват (и внезапно се случва) да срещнат голямата любов на плажен бар, а повечето просто смятат ваканционния роман за чудесен начин да си прекарат добре. Какво трябва да помислиш предварително, за да се получи всичко както трябва?

1. Бъди различна, иначе казано: бъди себе си

Самата дума "ваканция" носи широк спектър фантазии. Първо, очаква се да си позволиш да отпуснеш юздите: изглеждай така, както искаш и прави това, което наистина ти харесва. Например, ако си луда по музеите и концертите на класическа музика, няма смисъл да страдаш в компанията на потенциален джентълмен, който само се кикоти глупаво при думата "ден на откритите врати". И, разбира се, обратното.

От друга страна (това е и второто), ваканцията изобщо не носи задължение да се „докарват нещата до край“. Екстремни мини поли, радикални деколтета и "агресивен" грим - всичко това, разбира се, е възможно... но изобщо не е необходимо. Така или иначе ще бъде трудно да се насладиш на каквото и да било - включително на флирта - ако спреш да бъдеш себе си. Затова не се опитвай да „правиш впечатление“, а просто се наслаждавай на живота.

Галерия: Най-ярките ти черти според зодията

Виж всички снимки

2. Съблазнявай и се оставяй да бъдеш съблазнена

В ежедневието си си обвързана с много условности: ежедневни проблеми, дългосрочни взаимоотношения, работно подчинение, офис дрескод... Често просто нямаш достатъчно време, за да изявиш желанията си и да се опиташ да ги изпълниш. Възползвай се от този момент на свобода от обичайните си отговорности и роли, и се чувствай свободна да бъдеш първата, която ще инициира среща, когато пожелае.

3. Не търси, а избирай

Самата фраза „ваканционна романтика“ изобщо не предполага завършък в стил "докато смъртта ви раздели.." и то с първия срещнат човек. Може би сексът с хипи или афера с таксиметров шофьор е вълнуваща екзотика за теб? След това действай: просто се опитай да не оставиш ситуацията да излезе извън контрол и поеми отговорността си за случващото се.

Съвет: не бързай да публикуваш всички (т.е. абсолютно всички) свои снимки от ваканцията си в Instagram.

4. Забрави за миналото и бъдещето за известно време

Просто след като срещнеш нов обект на желанията си, не прави веднага наивни планове за дълъг съвместен живот и не търси отмъщение, ако искаш да забравиш предишна неуспешна връзка. Целият смисъл и красотата на ваканционния романс се крие само в това, което се случва между вас двамата тук и сега. И всяка фантазия за бъдещето или образ от миналото, както се казва е излишно.

5. Чувствай се свободна

Ще бъде полезно, поне за известно време, да изключиш от ежедневието си думи като „ревност“ или „взаимни задължения“. Усещането за пълна свобода не е лесно, но е много приятно изживяване, ако постъпиш честно и дадеш правото на партньора си да се държи точно както ти самата правиш. Ако искаш, ваканционният романс да ти даде възможност да изживееш "момента на истината": след това ще разбереш дали всичко върви добре или ако не се получи, няма да съжаляваш, че е време да си тръгнеш.

Любов с характер. Твоята каква е?

Вижте повече

Любов с характер. Твоята каква е?

Забелязала ли си, че някои черти от характера на човек се открояват по-ясно от други? Разбери защо и използвай тези нови знания си в своя полза.

6. Алкохолни забавления и безопасни острови

Няколко коктейла край басейна, вечеря с хубаво вино - кой би искал да се лиши от подобни ваканционни удоволствия?! Определено обаче ще бъде лош знак, ако забележиш, че комуникацията "не върви" без алкохол. Което, между другото, най-често те кара да забравиш какво означава фразата „безопасен секс“. И накрая, отново е време да си припомниш желязното правило: след няколко чаши алкохол най-лошата идея е да споделиш всичките си откровенията в социалните мрежи.

7. Връщане в настоящето?

Може би още в самото начало на твоя романтичен епизод ясно си осмисила и съгласила, че няма да има продължение - добре, ще се разделите без взаимни илюзии, нали? Но ако не? Във всеки случай, връщането към „нормален“ живот ще означава, че ще трябва да изградиш отношения наново и - ако взаимно поискате - да ги интегрирате в ежедневния си ритъм - тогава промените ще настъпят без закъснение и по един или друг начин ще трябва да благодариш на ваканционния си романс и всичко останало ще бъде началото на ново приключение.