Бела Хадид и роклята ѝ направена със спрей

Вдъхновена от Шалом Харлоу на шоуто на Александър Маккуин през пролетта на 1999 г.

от

През 90-те години Александър Маккуин изпрати Шалом Харлоу на подиума, докато два робота боядисваха нейната бяла многопластова рокля с черна и неоново-жълта боя. Всеки, който беше на шоуто през пролетта на 1999 г., си спомня как цялата публика се наведе напред с отворена уста, когато Харлоу дефилира с черна боя, капеща от нея. Това беше един от най-известните модни моменти в историята. Сега отново всички говорят за него в Париж. Не защото Шалом Харлоу е отново под прожекторите, а защото Бела Хадид закри ревюто на Coperni пролет-лято 2023 г. в рокля, която беше създадена директно върху тялото й - с помощта на спрей. Тя стъпи на пистата с бикини и обувки на висок ток, покривайки гърдите си с едната ръка, а си тръгна с тясна асиметрична бяла рокля.

Технологиите и идеите на дизайнерите се променят всеки ден, достигайки плашещи и впечатляващи нива. Поредното доказателство дойде от Седмицата на модата в Париж, където роклята на Бела беше изработена буквално на модния подиум пред очите на всички. И докато някои смятаха, че това е шега, Бела застана в средата на пистата, след което към нея се приближиха трима мъже с пистолети за боя в ръцете.

Back to the 90's: Бела Хадид в красива ретро рокля

Хадид търпеливо и грациозно изчаква процеса на направа, включително и втвърдяването на материала (фабрикан, течен памук), продължаващо не повече от 10 минути. След няколко щриха по оформяне на силуета, резултатът бе повече от впечатляващ.

Бела Хадид: Модел или балерина?

Галерия: С какво ни впечатлиха дизайнерите в Милано?

Виж всички снимки

„Искахме да посветим този момент на д-р Торес, защото страшно много уважаваме това, което прави. Сметнахме, че е напълно наложително той да води представлението, защото така то се превърна в още по-магическо“, казва един от основателите на Coperni Арно Валон.