Balenciaga направи изявление относно противоречивата кампания

Отнеха на Демна Гвасалия модна награда.

от

Напрежението около Balenciaga заради детска рекламна кампания, която мнозина възприеха като пропаганда на педофилия, расте.

© Социални медии

Напрежението около Balenciaga заради детска рекламна кампания, която мнозина възприеха като пропаганда на педофилия, расте. Снощи марката пусна първото подробно изявление относно фотосесията (преди това се появи само кратко извинение от страна на Balenciaga).

Ким Кардашиян за скандала с Balenciaga: „Шокирана съм от тези смущаващи кадри“

Вижте повече

Ким Кардашиян за скандала с Balenciaga: „Шокирана съм от тези смущаващи кадри“

През цялото това време звездата се опитваше да стои настрани от скандала, но интернет потребителите бяха твърде упорити. Затова тя наруши мълчанието и изрази мнението си...

Balenciaga признава отговорността за неподходящото използване на BDSM чанти с мечета в детската кампания, но се отрече от скандалните документи за детска порнография, които бяха използвани като реквизит в друга пролетно-лятна кампания на марката, която беше пусната приблизително по същото време. Според марката тези артикули са предоставени от трета страна и са взети назаем от снимачната площадка на телевизионния сериал. Balenciaga признават, че не са обърнали достатъчно внимание на съгласуването на сета за снимките. По-рано стана известно, че марката вече е завела дело срещу продуцентската компания, организирала снимките.

Марката обеща, че ще преразгледа принципите на работа по такива творчески проекти и ще работи с организации, които помагат да се подчертаят проблемите на защитата на децата.

Никол Кидман в кампания на Balenciaga.

© Социални медии

Вчера стана известно, че влиятелното модно издание Business Of Fashion е отнело отличието Global Voices Award на творческия директор на Balenciaga Демна Гвасалия. Новината стана достояние благодарение на официалното изявление на BoF, в което се казва още, че марката е отказала предложението на изданието да коментира ситуацията с публикуването на скандални изображения за кампанията.

Страстите продължават да кипят и в социалните мрежи. Сега там активно се обсъжда Лота Волкова, известен стилист и един от най-близките сътрудници на Гвасалия. Започват работа във Vetements, а след това се месят в Balenciaga. Потребителите обръщат внимание на публикациите на Лота в Instagram, където тя често публикува плашещи снимки на деца или играчки в странни пози. В момента Волкова вече е затворила акаунта си, но интернет потребителите пазят екранни снимки.

Екранни снимки на Instagram-а на Лота Волкова.

© Социални медии
По време на скандала с Balenciaga бяха припомнени ужасни кадри от забранената мрежа на дясната ръка на Демна Гвасалия Лота Волкова. Приятелка на Гоша Рубчински, която беше хваната да тормози млади момчета модели. Тя трябваше да закрие акаунта си поради наплива от хора, възмутени от нейната работа.

Волкова също работи много с Гоша Рубчински, покрай когото също имаше скандал преди няколко години, свързан с тормоза на непълнолетен модел. Волкова е известна и с работата си с Miu Miu, Prada, Marc Jacobs.

Ако интернет потребителите са възмутени от видяното и активно коментират скандала, то не всички звезди правят същото. Някои от тях, свързани с Balenciaga, коментираха ситуацията обаче. Ким Кардашиян запази мълчание няколко дни, заради което беше критикувана. Вчера звездата все пак коментира кампанията, като нарече снимките "смущаващи" и обеща да преразгледа сътрудничеството си с марката. Никол Кидман, която участва в пролетно-лятната кампания на марката, също е призована да направи изявление. Актрисата не само не коментира скандала, но дори не изтри снимките от Instagram, както направи Бела Хадид преди това. Засега Рената Литвинова, една от близките приятелки на Демна Гвасалия и голям фен на творчеството му, все още не е направила изявление.