Авторката на „Яж, моли се и обичай“ се венча за приятелката си

Елизабет Гилбърт сподели събитието в Инстаграм.

Писателката доби световна популярност заради бестселъра, вдъхновен от връзката със съпруга си Хосе Нунес. Два месеца след края на 9-годишния им брак, Елизабет Гилбърт обяви причината за раздялата. Тя е, че авторката отново е намерила любовта – този път в лицето на своята колежка Райя Елиас.

Галерия: Какво казва хороскопът ти за сватбената церемония, която...

Виж всички снимки

47-годишната Гилбърт и осем години по-голямата Елиас са се врекли една на друга във вторник по време на „семпла и спонтанна церемония в чест на любовта, заобиколени от шепа приятели и роднини“. Информацията споделя в личния си профил в Инстаграм авторката на „Яж, моли се и обичай“, която се познава със сегашната си партньорка от 15 години. В момента Елиас страда от рак на черния дроб и панкреаса.

В публикацията в социалната мрежа Гилбърт споделя и за болестта. „През последната година Райя Елиас и аз преживяхме доста трудни дни заедно – но не и днес. Днешният ден беше ценен и съвършен.“ Писателката добавя още: „Оттук нататък няма да става по-лесно. Болестта й е тежка, но любовта ни е силна. Ще вървим още заедно, доколкото можем.“