Астрологията на дома е нещо важно и може да подреди любовния ти живот

Време е да си купиш нови растения. (Ще обясним!)

© iStock

Когато хората ме питат защо съм сингъл, им отговарям с дежурните обяснения: много работа, пътувания и нежелание да отворя Tinder. А всъщност е защото…спалнята ми е разхвърляна.

„Къщата ти има собствено енергийно поле – привлича или отблъсква това, което искаш“, казва фън шуй експертът и астролог Патриция Лоън. Тя на практика е астрологът на твоя дом и аз поканих Патриция в моя, за да ми помогне с романтичния живот, който напоследък е по-скоро „отблъснат“, отколкото „привлечен“.

„Хората идват при мен, когато животът им се разпада и търсят причината в себе си“, казва Лоън. „Не, домът им е виновен“!

Кимам, опитвайки се да скрия едни кактуси зад мен (чела съм книгата на Лоън The happy home и знам, че малките ми приятелчета не са добре дошли), като се моля тихо вибрациите на дома ми да не са проклели напълно статуса ми на обвързване.

Първото нещо, което Лоън прави, е нещо като доклад, като рождена карта на апартамента ми, взимайки предвид датата, на която е построено жилището, и мястото. Излиза, че е „лошо за пари“ (!), но „добро за хора“. По-детайлно излиза, че моята „зона на любовта/връзките“ има „нещастна дървесна енергия“.

Лоън предлага да се противопоставя на тези вибрации, добавяйки метални елементи. Например часовник с метални стрелки. Настоява и да разчистя спалнята си, която е пълна с ненужни вещи. Работя във винтидж магазин и понякога нося неща за продаване вкъщи и ги слагам където сваря. Съгласявам се с нея, защото нали няма как да срещна половинката си, докато не му направя място да си остави блузата?

Обикновено са нужни от два до три месеца, за да се види резултатът, въпреки че Лоън казва, че се е случвало да минат само няколко часа. И наистина аз се чувствам променена. Преди, когато погледнех спалнята си, виждах работа. Сега виждам възможности. И нови растения. По възможност такива, които разцъфтяват бързо. И нови картини. И нови свалки.


Нито едно кактусче не е пострадало при написването на тази история.
© iStock

Опитай вкъщи

Имаш картина с лодка? Изгори я!

Кораб, който стои на пристанище, е символ на неподвижност, казва Патриция Лоън. (Беше, хм, проблем, че имах такава срещу леглото си).

Набави си аксесоари, които са двойка

Например две пиленца. Могат да са двойка лебеди, които символизират вечната любов. Така започваш да мислиш за половинка.

Разчисти гардероба си

„Ако гардеробът ти е препълнен, ако спалнята ти е претрупана с вещи, ако календарът ти е претъпкан с ангажименти, никога няма да срещнеш някого“, казва Лоън. „Трябва да му направиш място“.

Дръж нещата на едно ниво

Купи две нощни шкафчета на една височина. Различните нива на мебелите могат до доведат до различни отношения в двойката. „Искаш равенство, баланс и хармония във връзката, нали?“, казва Лоън.