Аштън Къчър публикува телефона си в Twitter

Актьорът Аштън Къчър постна телефонния си номер в Twitter. Моли феновете да му пишат съобщения.

Актьорът Аштън Къчър постна телефонния си номер в Twitter. Моли феновете да му пишат съобщения.

Дали пък и звездите нямат (поне от време на време) нужда от общуване: поне на тези мисли ни наведе 40-годишният Аштън Къчър, който преди няколко дни публикува телефонния си номер в Twitter и призова приятелите си в социалната мрежа да му изпращат съобщения.

►►►Първата целувка на Аштън Къчър и Мила Кунис - незаконна.

„Не ми достига реална връзка с реални хора! Моето фен съобщество отсега нататък ще може просто да ми пише sms-и. Разбира се, няма да мога да отговоря на всички, но пък в крайна сметка, поне ще сме във връзка. И така, давам ви актуалния си и най-добър телефонен номер в света: +1 (319) 519-0576. Да, той наистина е мой!“, написа Къчър.

Интересното е, че същият този туит изчезна също толкова неочаквано от профила на актьора, колкото и когато се появи. Явно молбата му е била преудовлетворена и той е побързал да спре лавината от желаещи да си комуникират с него.

Само че много фенове и журналисти вече успяха да се свържат с Аштън на този номер, след което получиха автоматичен отговор.

„Здравейте, това е Аштън. Вие получавате автоматичен отговор, което означава, че съм получил съобщението ви. Оттук нататък отговорите от този номер ще бъдат изпращани лично от мен. Не забравяйте да добавите номера ми в списъка си с контакти, за да имам възможност да ви отговарям“, се казва в съобщението.

В sms-а също така се казва да последваш линка, който води на сайта на проекта Community: там е необходимо да посочиш телефонния си номер, името, датата на раждане и родния си град. В декларацията също така уведомяват, че „кореспонденцията с потребителите на Community не е конфиденциална и е с рекламна цел.“

Само час след откровеното съобщение на Аштън Къчър автоматичният отговор изчезна (може би създателите му не са били готови не подобен наплив от фенове).

Съдейки по всичко, зад простото желание на Къчър да си говори с непознати всъщност се крие нова бизнес стратегия. Работата е там, че първоначално Community е разработен още през 2014 година: чрез него можеше да откриеш профила на своя идол и да си пишете. Тогава обаче сайтът така и не стана популярен сред интернет потребителите и през 2017 г. беше закрит.

Но създателите му по всяка вероятност са помолили актьора да възобнови проекта. Не е изключено дори той да има участие в Community, защото отдавна се интересува от IT сферата, а също и е един от основателите на инвестиционния фонд A-Grade, има акции в повече от 60 интернет компании, в това число и в Skype, Foursquare и Airbnb.