Амбър Хърд призна, че е лъгала в съда

Тя не е дарила 7 милиона долара, получени от Джони Деп, за благотворителност.

Тя не е дарила 7 милиона долара, получени от Джони Деп, за благотворителност.

Най-драматичните холивудски раздели в историята - в галерията долу

Галерия: Най-драматичните холивудски раздели в историята

Виж всички снимки

►►►Джони Деп: Аз съм жертвата, не Амбър

Делото между Амбър Хърд и Джони Деп остава една от най-обсъжданите холивудски теми. След следващата среща нови подробности попаднаха в пресата. И така, Амбър Хърд призна, че преди това е лъгала в съда и все още не е дала парите, които е получила от Джони Деп като компенсация, за благотворителност . По време на бракоразводната процедура на двойката през 2016 г. беше постигнато споразумение от 7 милиона долара, а средствата на Амбър бяха изплатени изцяло до 2018 г. Тогава тя обеща да дари тези пари на благотворителна фондация.

Сега обаче актрисата каза, че именно Деп е виновен за това, че не може да преведе пари за благотворителност. Всичко се дължи на факта, че актьорът я съди – Деп иска 50 милиона долара от Амбър.

„Не успях да направя това дарение, защото Джони Деп ме заведе дело срещу мен през 2019 г. Все още възнамерявам да изпълня всичките си обещания, но за това е необходимо той да прекрати делото“, каза Амбър.

Тя беше обещала 7 милиона долара за благотворителни каузи, разделяйки ги между две организации: Американския съюз за граждански свободи (ACLU) и Детската болница в Лос Анджелис. Хърд е заявявала няколко пъти, включително под клетва по делото за клевета на Деп през 2020 г. в Обединеното кралство, че е дарила цялата сума.По-късно обаче Деп разбра, че Хърд си е присвоила парите: като доказателство той представи в съда копие от писмо, написано от лечебно заведение, в което ръководството на болницата се интересува дали актрисата планира да преведе средствата. Шефът на ACLU също свидетелства в съда, че организацията не е видяла обещаните 3,5 милиона. Той заяви, че общо 1,3 милиона долара са дарени от името на Хърд, от които 350 000 долара са дарени директно от нея, 100 000 долара от Деп и 500 000 долара от Илон Мъск на нейно име. Хърд се срещта с милиардера след раздялата с Деп.

Актрисата коментира и друг сензационен момент от съвместния си живот с Деп, като отхвърли обвиненията за дефекация в брачното легло. Актьорът твърди, че по този начин Амбър му е отмъстила след кавга. На процеса тази версия беше потвърдена и от бодигарда на Деп, заявявайки под клетва, че Хърд му е признала това. Преди това актрисата отричаше участието си в тази история, а сега каза, че за всичко е виновен йоркширският териер, който страда от стомашни проблеми.

Въпреки че Деп и Хърд вече се срещнаха няколко пъти в съда, в интернет се обсъжда, че Джони нито веднъж не е погледнал Амбър. По време на поредната среща стана известно каква е причината. Джони Деп избягваше зрителния контакт с Амбър Хърд по време на процеса, защото през 2016 г. се закле, че тя никога повече няма да види очите му. Това се разбра по време на разпита на Хърд от адвоката на Деп Камила Васкес. Тя попита актрисата: "Той обеща ли ти, че никога повече няма да видиш очите му. Вярно ли е?"

Хърд отговори, че не помни такова нещо. Тогава в съдебната зала беше пуснат аудиозапис, направен през 2016 г. в хотелска стая в Сан Франциско. На записа Хърд беше чута как се опитва да прегърне Деп, но когато той отказа, тя каза: „Моля, искам просто да те прегърна и да се сбогувам“. На това Деп отговори: "Аз съм нищо за теб и винаги ще бъда нищо за теб. Никога повече няма да видиш очите ми."

Изслушванията се провеждат в окръжния съд на окръг Феърфакс (Вирджиния) от април тази година. Джони Деп заведе дело за клевета на стойност 50 милиона долара срещу Хърд заради нейната статия във Washington Post, в която тя казва, че е страдала от домашно насилие по време на брака си с Деп. Поради тези обвинения актьорът беше бойкотиран от Холивуд.