Алия Шоукат: Брад изобщо не знаеше, че имаме връзка

„Той изобщо не го осъзна, което е доста смешно. Защото той не чете подобни глупости."

Актрисата Алия Шоукат, най-известна с ролята си в „Развитие в застой“, говори за това как Брад Пит е реагирал на слуховете за техния роман, които започнаха активно да се обсъждат в пресата през есента на 2019 г. Оказа се, че актьорът дори не е наясно какво се случва, докато самата Алия не му обърнала внимание на това.

Един Брад на 55 години – припомни си го от галерията долу

Галерия: Един Брад на 55 години

Виж всички снимки

►►►Алия Шоукат e готова на всичко за Брад Пит


„Той изобщо не го осъзна, което е доста смешно. Защото той не чете подобни глупости. Казах му: „Знаеш ли, всички си мислят, че се срещаме. Има много слухове и папараци ме следят. А той ми отговори: „Съжалявам. Случва се. Това се случва, когато общуваш с мен", споделя Алия.

Алия и Брад се запознават чрез общ приятел – режисьорът Спайк Джоунз, когото Шоукат познава от детството (тя започва да играе рано). След това Пит я запознава с приятелите си и заедно посещават различни културни събития, включително изложби и представления.

„Брад има приятели от различни сфери на живота и Алия е една от тях. Имат сходни интереси. Брад обича да разговаря с приятелите си“, каза тогава един от близките хора на актьора.

Слуховете за романа обаче не утихнаха дълго време – те продължиха да бушуват и през 2020 г.

„ По време на пандемията постоянно говореха за нас. Беше толкова странно, като някакъв сън. Чудех се това наистина ли се случва?“, споделя чувствата си Шоукат.

Актрисата каза, че всичките й роднини са научили за "връзката й" от пресата. А баба й по бащина линия дори все още пази списание, в което е публикувана статия за нея и Пит.

В нея пише: "Новото момиче на Брад!" А вътре има стари снимки от Instagram на мен и приятели на вечеря. Имаше статия, като "Всичко за Алия". Цялата тази измислена история е за това как лекувахме душевните си рани един на друг, докато прекарвахме времето си заедно. Попитах баба ми: "Трябва ли ти това?" А тя отговори: "Това си ти и този известен актьор! Ето твоето лице!" Бях объркана. Казах й, че трябва да изхвърли списанието, но тя само се засмя“, казва Шоукат.В тази история обаче не всичко е толкова забавно за Алия. Актрисата сподели, че е уплашена от вниманието на папараците. Шоукат също отбелязва, че е разстроена, че слуховете за връзката й с Брад привличат такова внимание към нейната личност, а не професионалните й постижения.

„По това време изобщо не беше забавно. Не съм от онези актриси, които някога са имали работа с папараците. Те не знаят коя съм. Така че има нещо иронично в цялата случка. Това няма нищо общо с лично Брад – той е страхотен. Но колко иронично и глупаво е, че слухът за романтична връзка с по-възрастен бял мъж ми донесе цялото това внимание, а не двадесетгодишна ми кариера. Някои от моите нелепи снимки попаднаха в пресата, фотографите ме преследваха.“

Шоукат си спомня и случай, когато става супер интересна в Twitter, просто защото е отишла на театър с Брад.

„Всичките ми приятели питаха какво става, изпращаха ми снимки с него. Бях просто погресена. Чувствах се тотално разголена: "О, Боже, всички ме гледат", признава Алия.

За първи път Шоукат коментира слуховете за аферата си с Пит през юни 2020 г. Тогава в интервю за Vulture тя заяви, че са просто приятели и нямат романтична връзка. Скоро пресата спря да пише за тях – в края на лятото на 2020 г. журналистите се насочиха към информацията за възможен роман на Пит с модела Никол Потуралски, но той също се задържа на първите страници за кратко. Официално сега нищо не се знае за личния живот на Пит.