Алесандра Амброзио: „Когато започна диета, целият ми живот тръгва надолу“

Супермоделът на Victoria's Secret споделя вижданията си за стриктния хранителен режим.

Противоположно на общоприетото мнение, не всички модели на Victoria's Secret прекарват живота си в броене на калории, за да поддържаш идеалната си фигура. Алесандра Амброзио е една от тях и буквално прави каквото си поиска, що се отнася до режима си на хранене и упражнения.

Галерия: Блестящите ангели на Victoria's Secret

Виж всички снимки

Супермоделът сподели своите бюти привички пред The Edit, списанието на онлайн сайта за пазаруван Net-a-Porter. „Правя всичко с мярка и опитвам да се храня с различни неща всеки ден - каза Амброзио. - Очвеидно, старая се да не се тъпча с паста, но ако съм на гости в Бразилиям, където всички ястия са с паста и хляб – а и са толкова вкусни – ям каквото си поискам. Когато се върна в Л.А. Се връщам към салататите, пилето и рибата“.

Споделяме мнението на Алесандра, че хранителните навици трябва да са балансирани, дори понякога да се случва човек да съгреши. „Пороците“ на модела например, са червеното вино и сладкишите. Тоест, като на всяка една от нас. „Когато започна диета, целият ми живот тръгва надолу. Така че, ако ми се прииска парче шоколад в самолета или коктейл с приятели през уикенда, не се ограничавам - категорична е Амброзио. - Всъщност, аз пия по чаша червено вино с вечерята почти всеки ден, а два-три пъти седмично пия чай и ям мъфини с дъщеря ми“.

© Getty Images

Бразилските корени играят голяма роля в безгрижното отношение относно фигурата, казва моделът. Особено що се отнася до упражненията, които не са били важна част от детството на Алесандра. „Всичко започва от нашата карнавална култура, където жените парадират с пищните си фигури, танцувайки полуголи. Всяка жена по време на парада е забележителна, не защото има перфектно тяло, а защото обича живота - споделя още в интервюто тя. - Тук никога не е била важна фигурата тип „Барби“, по-скоро се забелязват извивките на правилните места, независимо от пропорциите и размера“.

Галерия: Моделите на Victoria's Secret без грим

Виж всички снимки

Амброзио дори харесва повече тялото си след ражданията (тя и съпругът и имат две деца, Аня на 7 години и Ноа на 3). Майчинството я е научила да се радва на извивките си, както и цялостния й поглед над това как трябва да изглежда женската фигура. „Ако козметичните средства помагат за повишаване на самочувствието ви, прекрасно. Но е важно човек да се грижи за умственото и душевното си състояние, не само за външната си обвивка“, завършва Алесандра.