Акне в късна възраст – перфектното решение

4 от 10 жени, на възраст между 25 и 40 години, биват засегнати от акне в зряла възраст, което довежда и до други усложнения - поява на бръчки и загуба на блясък.

 
 

4 от 10. Толкова жени на възраст между 25 и 40 години страдат от акне.

Ти си една от тях, ако забелязваш един или повече от следните признаци:

Възпалителни пъпки (червени и бели), упорити и намиращи се в долната част на лицето.

Черни точки и микрокисти

Остатъчни следи и пигментни петна (кожата се възстановява по-бавно с възрастта)

Кожен дисбаланс: зони с излишък на себум и други зони с дискомфорт

Загуба на блясък

За т.нар. късно акне или акне в зряла възраст не може да се посочи конкретен виновник. Той се дължи дължи на различни фактори, като генетична предразположеност, стрес, хормонален дисбаланс, слънце, прием на определени медикаменти, липса на сън, тютюнопушене, замърсяване, приема на твърде много захар... 

Акне при тийнейджърите vs. акне при порасналите

Ако акнето при младежите се приема все повече като задължителна проява, то обаче психологически и социологически се възприема много по-трудно над 25-годишна възраст. Същевременно, напълно е възможна изявата на акне в по-късна възраст, без да е имало такава в тийнеджърството. 


70 % от жените търсят начин да прикрият несъвършенствата си чрез грим, жест, който, за съжаление, би могъл да задълбочи сериозността на проблема.


За кожа, свободна от несъвършенства - перфектна грижа с Phys-AC Perfect на A-Derma 

Новият флуид е изключително нежен към уязвимата кожа, благодарение на неговата мрежеста гел-текстура. Представи си я така: съставките, впримчени в липиди и нежен за кожата хидрокомпенсиращ гел, постепенно се освобождават в сърцевината на клетките.

Ефект на три нива

1. Пъпки и черни точки – голямото почистване

Успокояващ и противовъзпалителен цинкол за облекчаване на червените пъпки и AHA и BHA (салицилова, гликолова и млечна киселина), с кератолитичен ефект, подпомагащ кожата да се освободи от черните точки.

2. Премахване на следите

Екстракт от Кълнове от овес Rhealba®, хиалуронова киселина и Дипептид L-Аланин L-Глутамин - тези три шокови съставки образуват CYCAHYАLUMIDE. Този патентован комплекс на A-Derma, използван вече в емблематичния продукт Epitheliale A.H DUO, подпомага възстановяването на епидермиса. Тук, със своето тройно действие, той подсигурява намаляването на остатъчните следи: червени, хиперпигментни и такива с релеф.

3. Балансиране на кожата

Двойното ребалансиране е във формулата на Phys-AC Perfect. От една страна, хидрокомпенсиращи съставки (глицерин, хиалуронова киселина...) ребалансират нивото на хидратация и комфорт, от другата страна „умни“ абсорбиращи пудри и глутаминова киселина намаляват излишъка на себум и матират нежеланото лъщене.

Резултат:

Кожа, освободена от остатъчни следи и несъвършенства, хидратирана и матирана. Тъй като Phys-AC Perfect е отлична основа за грим (нанася се веднъж дневно - сутрин или вечер), няма нужда да напластяваш слой след слой фон дьо тен и пудра – наслаждавай се на чистото си и перфектно лице.

И тъй като кожата не може без алфата и омегата на красотата - доброто почистване, съчетай грижата на Phys-AC Perfect с нежното почистващо действие на мицеларната вода от същата серия. Тя няма нужда от изплакване и дарява кожата с хидро-компенсиращ, успокояващ и възвръщащ комфорта ефект.