Адвокатът на Бен Афлек е новият закрилник на Бритни

Адвокатът на Бен Афлек ще представлява Бритни Спиърс в съда.

Адвокатът на Бен Афлек ще представлява Бритни Спиърс в съда.

Как изглеждаше Бритни Спиърс в началото на кариерата си​, виж в галерията долу:

Галерия: Как изглеждаше Бритни Спиърс в началото на кариерата...

Виж всички снимки

►►► Ако Дисни принцесите бяха Бритни Спиърс

В продължителната си борба за свобода поп звездата има нови съюзници.

След като стана ясно, че предстои още едно изслушване по делото за попечителство на 39-годишната поп звезда Бритни Спиърс, в този дългогодишен процес Бритни сега ще бъде защитена от нови "пазители" в живота си. Известният и влиятелен адвокат Матю Розенгарт, който преди това е работил с Бен и Кейси Афлекс, Стивън Спилбърг и Шон Пен ще застане на страната на Спиърс.

Точно преди седмица стана известно, че Бритни остава без правна подкрепа. Самюел Д. Ингам, който представляваше певицата в продължение на тринадесет години, подаде оставка и получи одобрението на съдията. Документът трябваше да влезе в сила веднага след като Спиърс назначи нов адвокат, който освен това трябва да бъде законово одобрен от настойника, тоест бащата на певеца Джеймс Спиърс. Бритни обаче успя да получи разрешение от съдията да избере своя защитник. Дни наред се разпространяваха слухове, че Бритни Спиърс планира да наеме бившия федерален и успешния холивудски адвокат Матю Розенгарт, но вече е ясно, че Розенгарт е дал своето съгласие да поеме случая.

"Бритни е говорила с Матю много пъти през последните дни. Притесняваше се какво ще се случи след оставката на Самюел Ингъм, но Матю я увери, че ще бъде в добри ръце, ако съдията го назначи. Той следи отблизо случая й от известно време и вярва, че показанията й от миналия месец са били много убедителни" - съобщава Page Six.

Припомняме, че след изявлението на Бритни в съда миналия месец, в което разкри шокиращи подробности за личния си живот, тя се сдоби с широката подкрепа не само на феновете си, но и на много звездни колеги, които публикуваха докосващи думи в социалните мрежи и опитаха да помогнат (вероятно и Афлек е сред тях). Джъстин Тимбърлейк и рапърът Pitbull изразиха подкрепата си открито в социалните мрежи.