А ти правиш ли упражнения против бръчки

Бръчките и торбичките под очите вече са в историята. Ето и 5 ефективни упражнения за постигане на перфектни резултати.

 

Бръчките и торбичките под очите вече са в историята. Ето и 5 ефективни упражнения за постигане на перфектни резултати.

Стрес, умора, лошо настроение – всичко се отразява на лицето ти. Обикновено, първото място, на което си проличава всичко това, е зоната около очите. С течение на времето там се появява сухота, бръчки и подпухналост. Ако първият проблем е решен с помощта на правилно подбрани средства, тогава последните два могат да се предотвратят с правилния масаж. А как да го направиш правилно и качествено – ето какво казват експертите.

Най-красивият грим за притежателките на кафяви очи, виж в галерията по-долу:

Галерия: Най-красивият грим за притежателките на кафяви очи

Виж всички снимки

►►► Как лиспата на сън вреди на кожата ти

Много неща от ежедневието ни допринасят за формирането на бръчки или торбички под очите, като част от тях са – алкохол, тютюнопушене, липсата на пълноценен сън, стрес, заседнал начин на живот, проблеми с надбъбречни жлези и черния дроб и т.н. Но! Ще се случи чудо с лицето ти, ако започнеш да правиш правилните упражнения.

Изпълнението на тонизиращия комплекс упражнения не изисква специално място, време или значителни усилия – упражненията могат да се изпълняват навсякъде: у дома, на работа, в градския транспорт. Единственото условие, което трябва да се спазва е да се правят ежедневно.

Ето и нашето предложение за упражнения:

Преди да започнеш основния набор упражнения, със средните си пръсти оформи кръгове, като започнеш от външните ъгли на очите. Първо под очите, след това по горните клепачи под веждите до външния ъгъл на окото. Продължи от вътрешните ъгли към външните като преместиш пръстите си към слепоочията в посока към долните клепачи. Задръж, леко облекчи налягането и отведи надолу към ключицата. Повтори това 5 пъти.

"Отметки"

Тези движения ускорява лимфата, подобрява се кръвообращението в областта около очите и всичко това помага да се отървеш от торбичките, както и премахва малките бръчки около очите. Средният пръст и показалецът се поставят в ъгъла на очите, образувайки отметки. Леко потупай лицето си с пръсти, трябва да усещаш лек натиск, но не упражнявай сила. Погледни нагоре, издърпай долния клепач към горния, без да затваряш очите си до края. Трябва да почувстваш леко пулсиране под пръстите си. Направи упражнението "отметки" в 3 серии по 7 пъти.

Виж нашите предложения за приказен грим в галерията по-долу:

Галерия: Приказен грим

Виж всички снимки

"Пръчки"

Това упражнение премахва торбичките и подуването под очите. То помага да почувстваш мускулите си много добре. Постави показалеца и средните си пръсти върху скулите си, така че да усетиш движението на мускула. Присвии за 5 секунди клепачите си и след това ги отпусни. Важно е да усетиш как мускулът „се движи“ под върха на пръстите. Направи 2 серии по 7 пъти. (Можеш да мигнеш малко за релакс.)

Още едно добро решение за борбата с бръчките е крем-филърът Age Protect на Uriage. Той има не само изтриващ бръчки ретинол, но и спомага за подсилването на дермата.

"Очила"

Това упражнение стяга долните клепачи и тонизира мускулите около очите. Направи няколко полукръга с палеца и показалеца си. Постави палеца на скулите си, а показалеца точно под веждите. Натисни леко, мигай бързо, усети мускулите как пулсират под пръстите ти. Изпълнявай това упражнение в рамките на 30 секунди.

14 грим трансформации, които ще те удивят, виж в галерията долу:

Галерия: 14 грим трансформации, които ще те удивят

Виж всички снимки

►►► Няма да повярваш какво причинява бръчки

"Безкрайност"

Упражнението "безкрайност" не само разтяга кожата около очите, но и подобрява зрението. Отвори широко очите си, нарисувай знака на безкрайността във въздуха с поглед, отиди до крайните точки и повтори цялото нещо 7 пъти.

Лесните упражнения и бързият ефект ще послужат като допълнителен стимул в работата върху красотата и здравето на очите и лицето ти.