9 заповеди за красота през зимата!

9 експертни съвета за зимна красота

Погрижи се за кожата

Витамин D е изключително полезен през зимата, защото влияе добре не само на тялото, но и на кожата и настроението. Препоръчва се и приемането на Омега 3, 6 и 9-мастни киселини, защото подхранват кожата и я предпазват от обезводняване.

Не прегрявай ваната

Всички обичаме да се киснем в горещата вана през зимата, но тези моменти на лукс могат да дехидратират кожата. За да избегнеш това, използвай хидратиращи соли и масла за вана. Но е по-препоръчително да си взимаш бърз хладък душ, защото е по-нежен към чувствителната кожа и подобрява кръвообращението.

Придържай се към режима си за грижа за кожата

Ексфолирай я редовно, за да махаш мъртвите клетки. В зависимост от това колко е чувствителна кожата ти, се препоръчва три пъти седмично, с продукт на маслена основа. Това подхранва и овлажнява кожата и освежава тена. За по-чувствителна кожа се препоръчва ексфолираща ръкавица, която е много ефективна, но много по-нежна към кожата.

Продължавай да се обезкосмяваш

Редовното обекосмяване ни кара да се чувстваме по-уверени. Новите самобръсначки и продукти намаляват раздразнението на кожата и могат да се използват и през зимата.

Полагай двойни грижи за красотата

Овлажняването е основно при поддържането на кожата мека, влажна и искряща през зимата. Препоръчително е да слагаш двойни слоеве овлажняващи продукти, за да се бориш с изсушаващия ефект на студа и да задържиш влагата в кожата си.
За да избегнеш прекаленото омазняване от употреба на мазни плътни лосиони и млека, се вгледай в кожата си и отговаряй на нуждите й, като я овлажняваш допълнително само когато е необходимо. Не е нужно да променяш целия си режим.

Не се отказвай от блясъка

Не е нужно да ходиш на солариум, но можеш да използваш леко бронзиращи продукти, за да си придадеш свеж вид и да добавиш малко цвят.

Угаждай на косата си

Зимата изсушава и косата, най-вече заради употребата на сешоари и централно отопление. Веднъж седмично подхранвай косата си с маска от арганово масло или масло от макадамия. Високото съдържание на протеини ще възстанови естествения блясък на косата.

Пази се от слънцето

Не забравяй, че ултавиолетовите лъчи на слънцето са все така силни и през зимата и трябва да се пазиш. Винаги си слагай защитен крем с фактор поне 15, за да предпазиш кожата си от стареене.

Не отлагай подготовката за зимата

Повечето жени отлагат новите разкрасителни мерки за след Нова Година, затова изобщо не е чудно, че повечето не се чувстват бляскави през зимата. Ако не си го направила, то помни че, по принцип трябва да подготвяш кожата си за зимата още през есента!