9 трика за повече спонтанност във връзката

Време е да разрушиш любовната рутина.

 
 

С напредване на връзката става все по-трудно да поддържаш искрата горяща.

Би било чудесно да се чувстваш по същия начин, както в началото (пърхането на пеперудите в стомаха е толкова сладко и... нетрайно), но това е невъзможно. Това не е задължително лош признак, а може да бъде индикация, че връзката ти е станала по-зряла и устойчива.

Галерия: Холивудски двойки, за които не си подозирала

Виж всички снимки

За много двойки е нормално да минават през това, което бихме нарекли „сух период“ на взаимоотношенията. Неизменно в живота се появяват моменти, в които любовта отстъпва място на други грижи и емоции, но не забравяй за нея – тя си е там, за малко поседнала на задната седалка.

Това, което трябва да направиш е точно обратното на рутината. Трябва ти спонтанност и непредвидени ситуации, които да върнат възбуждащите усещания. Виж как да го направиш:

1. Планирай изненадващо пътуване.

Измислете пътуване, но изберете място, на което и двамата не сте били. Изследването на нови дестинации е освобождаващо преживяване, което ще възвърне позабравените чувства. Сериозно, няма нужда да планираш кой знае какво. Просто купете два билета и тръгнете още утре.

►►► 8 момента във връзката, които мъжете запомнят

2. Или пътуване, но до по-близко място.

Дори да е само на 30 км. по-далеч от населеното ви място, пътуването, предназначено само за вас двамата ще ви помогне да се насладите необезпокоявани на чувствата си. Освен че е по-евтино, този тип пътуване ще ви накара да забравите за ежедневието и да оцените компанията си.

3. Правете случаен, непредвиден секс.

С времето, вие свиквате да правите секс по едно и също време, на едно и също място. Пак ви е хубаво, но няма как да не доскучае. Без значение колко често го правите трябва да промените нещата. Всъщност, сексът става скучен, когато и двамата знаете какво точно ще се случи и кое след кое следва. Когато добавите щипка спонтанност в сексуалния си живот, целият свят се превръща в спалня. С малко кураж и партньор, готов на експерименти, намерете място, на което да го направите в секундата, в която страстта ви споходи.

Галерия: 5 секс пози за ъпгрейд на мисионерската поза

Виж всички снимки

4. Пробвайте нещо ново.

За следващата ви среща вземете решение да посетите нов ресторант, да пробвате екзотична кухня или просто да си направите вкусна вечеря вкъщи (ако не го правите всеки ден), за да внесете свежест във връзката си. Добра идея е да си напомняте, че любовта е важна и за двама ви и точно за това правите усилия да я поддържате жива и разнообразна. Почувстваш ли, че знаеш всичко за партньора си, скуката бързо нахълтва в иначе здравата ви връзка.

5. Тренирайте заедно.

Нека перифразираме поговорката така: „Двойки, които тренират заедно, остават заедно“. Без предупреждение, попитай партньора си дали иска да се запишете заедно на някакви спортни уроци: зумба, йога, пилатес, спининг. Не само ще подобрите здравословното си състояние, но ще намерите нов начин да се забавлявате заедно. Освен това, когато сте двама ще се мотивирате взаимно. А и нали трябва да сте в супер форма за изненадващата почивка, която ще предприемете заедно (виж т. 1).

6. Разрушете рутината в домакинската работа.

Колкото повече време сте заедно, толкова повече неизказани правила се появяват за това кой какво и как върши в домакинството. Например, само той изхвърля боклука, само ти бършеш праха и т.н. Тези навици изглеждат добре уредени и ви устройват, но те също се превръщат в рутина. Комфортна, но рутина. Пробвай някоя сутрин ти да изхвърлиш боклука – партньорът ти ще оцени жеста и вероятно ще те отмени в някое от твоите задължения.

►►► 10 проблема на двойките, които живеят заедно

7. Започни да слушаш повече.

Представи си, че без да искаш чуеш как мъжът ти говори по телефона и споменава как му се яде пържола. Вечерта го изненадай с прясно изпечено месце, без да му казваш предварително. Малки жестове като този поддържат огъня на любовта горещ. Следващият път, когато ти говориш, гаджето ти сигурно също ще се вслуша, защото също ще пожелае да те изненада.

8. Изпрати подарък „просто така“.

Кой не обича подаръци? Особено когато е на работа, а в офиса пристигне куриер с изненадващ пакет/ букет. Както ти би се зарадвала, така и той. Измисли нещо дребно, което да му изпратиш – няма значение какво, важно е желанието. Той със сигурност ще се впечатли и няма да има търпение да те види вечерта, за да ти се отблагодари подобаващо.

9. Проведете разговор за спонтанността.

Наясно сме, че подобен разговор е точно обратното на „спонтанен“, но понякога има нужда от него. Обясни му колко го обичаш и искаш да прекарваш време с него. Но също така спомени, че ти се иска да измислите нови и разнообразяващи идеи, за да запазите искрата жива. След това помислете добре и двамата кои са изненадващите и нетипични неща, които никога не сте правили заедно. Със сигурност ще изскочат десетки готини предложения. Остава наистина да ги осъществите и да се радвате един на друг.