9 съвета за успешна ваканция с любимия

Романтичното пътешествие за двама може да се превърне в кошмар, ако не спазвате няколко правила.

 
 

Ако си развълнувана за първото пътешествие с половинката ти, прочети нашите трикове за успешна ваканция.

1. Компримиси, компромиси, компромиси

В живота, независимо ти харесва или не, няма как да стане на твоето през цялото време и това е дори по-вярно, когато си на път с партньора си. Докато ти мечтаеш да разгледаш всички музеи във Флоренция, той може да иска да си почива в някоя джелатерия. Обсъдете желанията си и се опитайте да ги удовлетворите, доколкото е възможно.

Галерия: 10 невероятни места по света, които да посетиш...

Виж всички снимки

2. Помисли дали да не пътувате в група.

Колкото и да е вълнуващо да откривате нови места само двамата, ако сте тръгнали на малко по-дълго пътешествие (повече от две седмици), може да се замислите за присъединяване към други двойки. Пътуването в група може да окаже позитивен ефект върху връзката ви. Това е така, защото ви дава възможност да правите различни неща, ако желаете, което отнема от напрежението непрекъснато да се съобразявате единствено един с друг.

►►► Виж тук 9 неща, които мъжете обичат при пътуването с теб

3. Бъдете откровени за финансовото си състояние.

Що се отнася до практическата част от съвместното ви приключение, бъдете откровени още преди пътешествието за това колко сте готови да похарчите. Какви пари всеки от вас има възможност да даде за храна, спане и дори пране на дрехите? Това ще ви спести разгорещени дискусии по-нататък. След като изчислите бюджета, недейте да се съдите един друг, ако някой от вас иска още един масаж или да си викне такси до хотела по време на пътуването – също част от компромисите, които споменахме.

4. Проверете дали часовете ви за сън съвпадат.

Без значение колко далеч сте от дома си, пак имате нужда да спите, колкото и изкусително да ви с е струва да прекарвате възможно най-много време в разглеждане. Също така, внимавайте дали хапвате редовно – няма по-раздразнен човек от този на гладен стомах. Сигурно ще забележите, че се карате много повече, когато не сте яли и спали – сведете подобни ситуации до минимум.

Галерия: 15 прекрасни града в Европа, които не си...

Виж всички снимки

5. Глези както себе си, така и партньора си.

Дори да се придържате към бюджет, това не означава, че не може да похарчите някой и друг лев за нещо... излишно, което сте си пожелали на момента. Малките „награди“ ще повдигнат настроението и ще се превърнат в невероятни спомени, които да отнесете със себе си вкъщи.

6. Снимайте се – много!

Не си падаш по снимките или смяташ, че нямаш фотографски заложби? Отпусни се и забрави за комплексите си. Документирай всички моменти – и хубавите, и лошите. Тези фотоси ще ви напомнят за всичко, което сте преживели като двойка.

►►► Виж тук 5 съвета за перфектни снимки, когато пътуваш

7. Превърни комуникацията в основен приоритет.

Макар да се разбирате в повечето случаи, това не означава, че понякога комуникацията между вас куца. Другият не е длъжен да разгадае на секундата какво означава смешната ти физиономия или отегчената ти въздишка. Говорете повече за всичко, което се случва около вас, за да върви пътуването ви леко. По-малко неразбирания, по-весело изкарване, това е вашата максима.

8. Открийте идеалното количество багаж.

Багажът също може да се превърне в оправдание за караница между вас. Да кажем, че ти си намерила страхотни сувенири и си толкова щастлива, но ги наблъскваш всичките в куфара и после очакваш от любимия да мъкне допълнителната тежест. #Виновна, нали? Обсъди с него всички допълнителни покупки и заедно преценете дали ще има място за тях.

9. Намерете за какво да се смеете всеки един от дните.

Нека забавлението се превърне в основна цел на вашата връзка в дните от ваканцията ви. Често питай човека до теб дали се забавлява. Ако и двамата не сте в настроение, може би трябва да смените заведението или града, в който се намирате.