9 модни съвета за ниските момичета

Имаш ли чувството, че всички модни тенденции са създадени за високи момичета и миньончетата са пренебрегнати?

 
 

Имаш ли чувството, че всички модни тенденции са създадени за високи момичета и миньончетата са пренебрегнати?

Разкриваме ти 9 модни трика, с които дори да си с по-нисък ръст, ще изглеждаш перфектно!

1. Дори ниският ток "работи за теб"

Усети разликата - сравни как изглежда един и същи аутфит с обувки на ток и такива без ток. Следователно си струва да се сприятелиш веднъж завинаги с токчетата! Не е необходимо да се измъчваш като носиш ултра високи небостъргачи, дори малкият и удобен ток ще играе в твоя полза.

2. Дълги палта - използвай ги!

Страхуваш се, че ще изглеждаш смешно с такава връхна дреха? Няма за какво! Първо, дългото палто ще създаде удължен силует и визуално ще изглеждаш по-висока и второ, то добавя към всяка визия доза шик!

3. Овърсайз - да, напластяване - не

Овърсайз и нисък ръст? Защо не!? В комбинация с нещо вталено и минималистично, една огромна дреха в никакъв случай няма да отнеме няколко сантиметра от ръста ти. Основното нещо е да се откажеш от наслояването на дрехите. Този моден тренд, за съжаление, не е в твоя полза. 

4. Изцяло черно ще те спаси във всяка ситуация

Ако не знаеш какво да облечеш, избери черно! Издължава силуета и вталява фигурата визуално. Комбинацията от черен панталон и черни обувки ще те издължи още повече.

5. Перфектната кройка е най-важното нещо

Това правило важи особено много за панталони и костюми. Като цяло най-добре е да намериш идеалното ателие или шивач, който да може да персонализира всичко според предимствата и недостатъците на твоята фигура. 

6. Избери дънки и панталони с висока талия

Високата талия автоматично прави краката ти по-дълги! Още ли нямаш такъв панталон? Спешно до магазина!

7. Носи скъсени и отрязани дънки

Ако до този момент отчаяно си избягвала модата със скъсаните дънки, ние бързаме да ти кажем: Напразно! Фактът, че "късите" дънки създават илюзията за твърде дълги крака, означава, че визуално отново те правят по-висока!

8. Винаги подчертавай талията си

Обърни внимание на визията на Мирослава Дума. Почти винаги момичето поставя акцент на талията си, независимо дали чрез избора на такава кройка, независимо дали става въпрос за панталон, рокля или палто. Допълнителен колан също може да ти помогне!

Галерия: Стилно! Как да носиш обувки с остър връх

Виж всички снимки

9. Комбинирай къси поли със заострени обувки

 

Острите обувки са може би най-добрият избор за мини пола, особено, ако искаш да удължиш визуално краката си. Този трик със сигурност ще добави няколко сантиметра към ръста ти!