9 изненадващи неща, които не знаеш за целуването

Съвсем нова информация за едно от най-големите забавления, които могат да съществуват.

 
 

Целувка, въздушна целувка, смучка... действията, които се постигат при целуването имат много имена (моля те, само не го наричай „мляскане“).

Целуването е повече от забавно, не само когато си в гимназията и опитваш френската целувка за първи път и си то-о-лкова развълнувана. Това е една от най-висшите форми на близост между двама души и като такава има неподозирани ползи за теб.

Галерия: Какво казва зодията ти за начина, по който...

Виж всички снимки

Ето девет от позитивите, които идват с целувката, за които не си подозирала.

1. С нея можеш да определиш съвместимостта си с отсрещния човек.

Може би смяташ, че лошата целувка е просто знак за несъвършена техника от страна на партньора ти, но според изследване на Университета в Оксфорд, химическата информация, която се обменя по време на целувката е знак за репродуктивна съвместимост. Така че, когато целунеш някого, но се чувстваш разочарована от усещането след това, причината вероятно се крие в несъвместимите ви гени.

2. Жените са по-склонни да преживеят оргазъм след повече целувки.

Аха! Това го подозираме през целия си полово активен живот! Колкото повече се целувате (не мляскате, както уточнихме) с гаджето си, преди да пристъпите към секс, толкова повече се увеличава възможността ти да стигнеш до върха. Изследвания показват, че колкото по-дълбоки и страстни са целувките по време на предиграта, както и след акта, толкова по сексуално задоволена е една жена (откритието никак не ни изненадва).

►►► Виж тук 5 невероятни ползи от целувката

3. Целувката удвоява скоростта на метаболизма ти.

Е, тя няма ефект на 5 км джогинг в парка, но все пак засилва обмяната на веществата в организма ти. Целуването изгаря две ккал. в минута, което е с една ккал. повече от това, което изгаряш, ако не правиш нищо. Особено страстна сесия с целувки пък покачва изгорените ккал. до цели шест на минута!

4. Подобрява състоянието на имунната ти система.

Когато се целуваш с някого, ти обменяш с него между 10 милиона и 1 милиард бактерии. Имайките предвид това, ако въпросния човек, с когото си обменяш бактерии е болен от настинка, по-вероятно е да се заразиш, ако се сдрависаш с него, отколкото ако обмените слюнка. Всъщност, целувката подобрява състоянието на имунната ти система, тъй като я обогатява с непознати за нея бактерии и така прави организма по-здрав и способен да се справи с инфекции в бъдещето.

5. Можеш да изучаваш изкуството на добрата целувка.

В продължение на много години, хората изучават защо се целуваме. Води се дебат дали нуждата да се целуваме се дължи на придобит или вроден инстинкт (спорът се поражда от факта, че хората от някои култури не се целуват по устните). Ето защо, науката, която изучава целуването дори си има име – филематология.

►►► Виж тук 4 вида целувки, които трябва да овладееш

6. Устните ти са по-чувствителни от клитора.

Вярваш или не, устните ти са изключително чувствителни, по-точно 100 пъти по-чувствителни от върховете на пръстите ти заради своите 10 000 нервни окончания. Това са 2000 повече, отколкото тези на клитора ти. Тогава защот не достигаме до оргазъм само от целувки? Само си се чудим...

7. Запечатано с целувка.

В Древен Рим, хората са се целували, когато постигнали споразумение и така са запечатвали договора официално. През Средновековието, когато много от хората не са можели да четат и пишат, са подписвали документите с “X” и после целували буквата, за да узаконят начинанието.

8. Целуването е било забранено във Великобритания.

През 1493 година, крал Хенри VI издал закон за забрана на целуването, заради опасността от заразяване от чума. По това време, целувките били огромна част от религиозните ритуали и традиции за поздравяване, тъй като тогава се е знаело малко за това как се пренасят болестите.

►►► Виж тук 7 секс техники с уста, с които ще го подлудиш

9. Целувките те правят щастлива.

Според научните изследвания, целувките предизвикват отделянето на голямо количество „щастливи“ хормони, като окситоцин и серотонин, стимулирайки центрове от мозъка, които те карад да се чувстваш на седмото небе.