9 храни, за които не знаеш, че са нискокалорични

Ще се изненадаш, като откриеш кои уж греховни вкусотии, всъщност са бедни на калории.

 
 

По принцип не смятаме, че една жена трябва да стои с калкулатор в ръка над чинията, смятайки калориите.

Макар да не бива да се тормозиш над тези неща, често в главата ти се появяват трицифрени числа, когато си помислиш за някои от храните в списъка по-долу. Прекрасна новина – те изобщо не са толкова богати на калории, колкото си мислиш. Виж сама.

1. Пилешки хапки

Макар и пържени, те не са чак толкова вредни за фигурата ти. Две хапки от около общо 40 гр се равнява на 85 калории.

Галерия: Зеленчуците, които всъщност не са толкова полезни за...

Виж всички снимки

2. Кит-кат

Ако успееш да запазиш самоконтрол и хапнеш само половината от шоколадовия десерт, ще погълнеш само някакви си 54 калории. Представяш ли си, това е колкото една ябълка! Но много по-вкусно.

►►► Виж тук 6 вредни диети, за които да забравиш!

3. Кетчуп

Ако искаш да подправиш пилешките си хапки с кетчуп, това ще ти „струва“. 9 гр кетчуп (толкова, колкото има в индивидуалните опаковки, които се предлагат във веригите за бързо хранене) е само 10 калории. Така че, дори и да не ти стигне, можеш да си позволиш 2, дори 3 пакетчета, без да гризеш виновно устни след това.

4. Сандвич с пилешко от Subway

Когато всичките ти приятели искат да хапнат в Subway, а ти се опитваш да се храниш здравословно, има начин да останеш доволна. Половинка сандвич от пилешко е 304 калории, а в него има цели 27 гр. протеини.

Галерия: Лесни, вкусни и здравословни парти идеи

Виж всички снимки

5. Шампанско

Учудвай се колкото искаш, но чаша шампанско е само около 90 калории. Това е много по-разумния избор от чаша червено вино (около 125 калории за 150 мл).

6. Авокадо

Макар да е пълно с полезни мазнини, на авокадото му е излязла лоша репутация заради многото калории. И все пак, в половин авокадо има 160 калории, което не е никак много и е достатъчно за една засищаща (и много здравословна) междинна закуска.

►►► Виж тук класация на най-вредните за кожата ти храни!

7. Капучино от Starbucks

Ако обожаваш гъстото, млечно кафе, но се опасяваш какво ще стори то на фигурата ти, то ще те зарадва тази новина: голямо капучино с обезмаслено мляко е само 70 калории. Разбира се, не бива да си слагаш допълнително захар.

8. Кисели краставички

Кой би познал? Консервираните в оцет и захар краставички са една от най-нискокалоричните закуски, които можеш да похапнеш. Една средна по големина краставичка е само... 7 калории!

9. Пуканки за микровълнова

Седни да гледаш любимия си сериал в компанията на вкусни пуканки. Няма защо да се притесняваш – една чаша от пакета е едни нищо и никакви 64 калории. Да ти е сладко!