8 знака, че си влюбена в най-добрия си приятел

Може би трябва да спреш да търсиш любовта под дърво и камък, защото тя се намира точно до теб.

 
 

Дали двамата няма да сте новите Рос и Рейчъл?

Все по-често се замисляш дали не си струва да захванеш романтична връзка с най-добрия си приятел? Идеята ти никак не е безумна.

Галерия: Какво казва зодията ти за твоята вярност

Виж всички снимки

Да станеш гадже с човек, с когото и без това прекарваш по-голяма част от времето си е повече от ползотворно. Спри да търсиш любовта, тя вече те е намерила!

1. Забивали сте се и преди.

Това е фактът, който разделя ситуацията от „ние сме просто приятели“ от „ами-и, един път се напихме и се целувахме, но пак сме си приятели“. Признай, тогава прехвърчаха искри. Имаше физическо привличане. Да не говорим, че вие така или иначе прекарвате огромна част от времето си заедно. Искрите са прехвърчали много повече от веднъж. Време е да спреш да ги гасиш насила, а да им позволиш да разпалят истински любовен огън.

►►► Виж тук 14 признака, че връзката ви е сериозна!

2. Той на практика е човекът, с когото ходиш на срещи.

Има нов филм, който искаш да гледаш? Обаждаш се на него да ходите на кино. Нов ресторант? Отново, най-добрият ти приятел е този, на когото ще се обадиш. Сватба с придружител? Естествено, че той ще е придружителят. Вие имате еднакви хобита и интереси и в случаите, когато и двамата сте необвързани, просто се използвате един друг, за да правите забавни и за двама ви неща.

3. Семейството ти го обожава.

Роднините ти вече познават най-добрия ти приятел и вече ти правят някои не толкова завоалирани намеци, че трябва да започнеш да се срещаш с него. Разбира се, това съвсем не е достатъчно. Ако винаги излизаше с мъже, които майка ти одобрява, къде щеше да му излезе краят? Но е приятно и успокоително да знаеш, че когато си хванеш гадже, родителите ти няма да ти мелят на главата колко е неподходящ за теб този „тип“. А и няма нужда да минавате през неловката ситуация „кога искаш да се срещнеш с нашите“. Готин бонус, а?

4. Преди време си обмисляла да започнеш романтична връзка с него, той също го е мислел. Но никога не се случвало по едно и също време.

Едно време ти си си падала по него, но той е имал приятелка. После той ти е направил любовно признание, но ти тъкмо си ближела рани по провалената си връзка. Все нещо е стояло на пътя и звездите не са се подреждали по правилния начин. Досега...

Галерия: 12-те зодии и техните перфектни любовни съвпадения

Виж всички снимки

5. Някои от връзките ти са се проваляли, защото си била прекалено близка с него.

Ако ти трябва грамаден, неонов и красноречив знак, че трябва да станете гаджета с най-добрия ти приятел, това е той. Ти си прекратявала сериозни взаимоотношения с други мъже, защото си отказвала да прекъсваш връзката си с него. Разбира се, това може да означава, че не си срещнала подходящия човек. Или правилният човек вече е на хоризонта.

►►► Виж тук 24 знака, че той е влюбен в теб!

6. Никой не те разбира така, както той.

Той винаги знае как да те развесели, когато си се вкиснала. Той е първият, на който звъниш, когато имаш нужда от помощ (дори в момента да имаш гадже). Да, вероятно не го осъзнаваш, но за теб е по-вълнуващо да споделяш новините, добри или лоши, с него, отколкото с романтичната ти половинка. Това говори много.

7. Отлагаш да си намериш гадже, защото най-добрият ти приятел вече изпълнява (почти) всички аспекти на сериозната връзка.

Това може да звучи умилително, но със сигурност не е здравословно за теб. Или предприеми нещо в насока да го спечелиш за гадже, или поохлади малко страстите си, за да не излезеш накрая ти наранената.

8. Никога не си се опитвала да го уредиш с някоя от приятелките си.

Нямаш смелост да го наречеш ревност, но изпитваш леко раздразнение само при мисълта да го представиш на някоя друга... която може да ти го открадне. Освен това, винаги намираш недостатъци в жените, по които той си пада. Никой не е достатъчно добър за него. Никой. Но ти си! Не стана ли ясно вече?