8 въпроса преди да си купиш секс играчка

Ако това е първата ти секс играчка, не избирай 30-сантиметров вибратор!

 
 

Ако това е първата ти секс играчка, не избирай 30-сантиметров вибратор!

Има хиляди секс играчки на пазара, така че е нормално да се почувстваш объркана и притеснена, когато избираш. Дилдо, клиторен, виброяйце, модел "заек", "G-спот" стимулатор...възможностите са безкрайни. "Наистина ли имам нужда от толкова много настройки и функции?" "Къде се поставя това?" и още хиляди въпроси се въртят в главата ти. Ние ще ти отговорим.

Галерия: 11 соло секс пози за жени (които обичат...

Виж всички снимки

1. Какъв стил е подходящ за мен?

Започни с основните модели. Разбира се, оргазмът е крайната цел, но искаш ли веднага да започнеш с размер D? Реши кой от бейсик моделите ти харесва:

Дилдо:  Понятието "дилдо" най-често се използва за секс играчки с формата на пениси, които не вибрират, но се произвеждат изключително много модели, които имат тази функция. Вибриращите дилдо устройства са предназначени както за индивидуална употреба, така и за полов акт с партньор. Те могат да се използват за всякакъв тип проникване – вагинално, анално или дори орално, и се предлагат в най-различни размери, цветове и текстури, а някои са с два края, което позволява едновременното осъществяване на вагинална и анална стимулация.

G-спот вибратори:  Не се отличава особено от традиционния вибратор, но има извивка и често е с покритие, подобно на желе. Извивката, намираща се в горната половина на устройството, прави по-лесно постижима стимулацията G-точката.

Вибро яйце: Както подсказва името му, този вибратор има форма на яйце /или пък на куршум/, размерът му е съвсем малък, а предназначението му е да бъде поставен във влагалището или да се използва само за клиторна стимулация. Поради малкия му размер /дължина около 7 сантиметра, дебелина около 3 сантиметра/ този вибратор е причислен към категорията на  "дискретните секс играчки".

Вибратор "заек": В тази категория попадат всички вибратори, които осигуряват едновременно вагинална и клиторна стимулация. Те се отличават с двата накрайника с различен размер, които са свързани с обща основа, като единият се използва за вагинално проникване, а другият – по-малкият като размер – за клиторна стимулация.

"Пеперуда": Този вибратор е наречен така заради формата му. Той се предлага в три варианта – традиционен, с дистанционно управление, както и с анален и/или вагинален стимулатор. Комплектът включва и жартиери, които придържат вибратора, така че ръцете ти да останат свободни.

2. Какви характеристики да гледам?

Ако си начинаеща, не се хвърляй към модели с много функции. Разгледай характеристиките на играчката. Започни с малък и след това експериментирай с останалите.

Мощност: Някои вибратори имат по-голяма мощност от другите. Ако искаш по-голяма стимулация, виж в описанието за тази характеристика. Като общо правило играчките, захранвани от електрическата мрежа са по-мощни от тези ан батерии.

Шум: Ако не живееш сама, то най-вероятно ще искаш да избереш по-тиха играчка. Имай предвид, че няма вибратор, който да е напълно безшумен. Ако все пак държиш на това, избери невибрираща като дилдо. 

Водоустойчивост: Провери в описанието на опаковката, за да видиш дали твоята играчка е водоустойчива и можеш да й се наслаждаваш във ваната или под душа!

►►►ВИЖ ТУК: 7 грешки, които допускаш със секс играчките!

3. По-добре ли е да е по-голям?

По-голямата част от играчките, предназначени за вътрешна употреба са с размери на мъжкия полов член и е препоръчително да не избирай твърде големи вибратори, ако ще ти е за първи път. Ако за теб е важна дискретността, избери по-малък, който лесно може да скриеш.

4. Какъв бюджет да си отделя?

Не е необходимо да източваш кредитната си карта за една секс играчка. Когато избираш по-евтиния модел пред скъпия, имаш възможност да експериментираш. По-добре купи три вибратора и виж кой е най-подходящ за теб, отколкото да избереш скъпа играчка, която в крайна сметка не ти харесва. 

5. Кой лубрикант е най-подходящ за мен?

Лубрикантът е от голямо значение, така че избери от двата основни типа:

Силиконов: Обикновено е водоустойчив и с по-дълготраен ефект. Не трябва да се използва със силиконови, желеобразни, каучукови, PVC или TPE / TPR материали. 

На водна основа: Безопасен е и може да се използва с всички материали. Лесно се изплаква след това. 

6. Как да почиствам секс играчката си?

Лесно се натрупват бактерии, така че веднага след употрепа я почиствай. Ако не е водоустойчива, използвай почистващ препарат за секс играчки и влажна кърпа, като внимавай с бутоните и капачката. Ако е водоустойчив, може да го изплакнеш с вода. Повечето играчки могат да се почистват с лек антибактериален сапун. Преди да я прибереш, увери се, че е суха.

►►►ВИЖ ТУК: Как да миеш секс играчките правилно!

7. Как да съхранявам секс играчката си?

Най-подходящо е да я прибереш ан тъмно и хладно място. Ако колекцията ти нараства, важно е да ги съхраняваш отделно, тъй като материалите могат да предизвикат химическа реакция при докосване. Обикновена торба за съхранение е достатъчна. 

8. Каква е разликата между материалите?

Изборът на материал често се свежда до личните предпочитания. Някои обаче са по-популярни от други. 

Силикон: Дава кадифено меко и гладко покритие. Важно е да използваш само лубрикант на водна основа за този висококачествен амтериал.

ABS пластмаса: Често се среща при виброяйцата.

TPE / TPR: Безопасни за кожата, гъвкави гуми, които често се използват в реалистични играчки като дилдота.

Стъкло: Супер силно и устойчиво. Тези играчки могат да се използват и за температурна игра.

 

Желе: Среща се в по-евтини играчки. Те могат да съдържат и латекс и тябва да ги избягваш, ако имаш алергии.