8 стъпки към върховния оргазъм

Оргазмът като наука: 8 стъпки към истинското удоволствие

 
 

Оргазмът е не просто удоволстие, а цяла наука! Потопи се в нея и разбери как функционира, за да си осигуриш всеки път сигурен оргазъм!

Изследванията в областта на секса започват в различните страни през 60-те години. Тогава американците Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън идентифицират четири нива на сексуална реакция: възбуда, плато, оргазъм, развръзка. От тогава е минало доста време и съвременните сексолози отделят до осем нива на оргазма! Ето кои са те.

Как да го възбудиш според месеца му на раждане, виж в галерията по-долу:

Галерия: Как да го възбудиш според месеца му на...

Виж всички снимки

►►► Най-разпространените секс лъжи на мъжете

     1. Същностен оргазъм

Това е самото нещо, което обикновено се разбира от думата. Оргазмът възниква независимо от желанието, той не може да бъде спрян или объркан с нещо друго.

     2. Развръзката на същностния оргазъм

Моментът на спокойствие след настъпване на същинския оргазъм. На този етап човек обикновено се чувства спокоен и удовлетворен.

     3. Възстановяване

През този период някои от нас могат да плачат от удоволствие (без да го искат). Тялото понякога изпитва голямо удоволствие и не винаги е възможно да се справи и да увладее чувствата.

Героите на Дисни с участие в „50 нюанса сиво“, виж в галерията по-долу:

Галерия: Героите на Дисни с участие в „50 нюанса...

Виж всички снимки

►►► Ето на какво може да се дължи липсата на оргазъм

     4. Привличане

На този етап започваш отначало и се възбуждаш пак, чувстваш топлина и удовлетворение (и е много подходящ ако искаш да повторите). Сега е точният момент, в който можеш да оцениш точно какво ти харесва и какво искаш.

     5. Върхова точка

Звучи вълнуващо, но всъщност става дума за паузата между нивата, след която можете да продължите напред.

     6. Удовлетвореност

В този момент ти си доволна буквално от всичко и можеш например да говориш с партньора си за всичко онова, което ти е харесало най-много.

     7. Спокойствие

На това ниво вече се отпускаш напълно и не мислиш за нищо. Оргазмът го няма, чувствата се успокояват.

     8. Плато

Обръщаш внимание на това, което се случва вътре в теб. Например се прокрадва ново желание или чувствителността се увеличава – и ти си готова за нови подвизи.

via GIPHY

Отпусни се, отдай се на вълнуващото усещане и проследи как се случват нещата при теб, защото всичко е много индивидуално. Ако успееш да проследиш последователността на удоволствието, което изпитваш, вече знаеш как да "манипулираш" половинката си и винаги да достигаш до крайната точка. Забавлявай се!