8 проблема със сутиена и техните решения

Лошо ли стои сутиенът ти?

Презрамките падат от раменете, чашките се врязват в гърдите, коланът на гърба се качва много нагоре...? Често не обръщаш внимание навреме, че обичайното бельо е престанало да ти подхожда и не намираш време да определиш причината за дискомфорта си. Но истината е, че можеш значително да опростиш живота си: просто трябва да останеш пред огледалото за пет минути и да провериш дали любимият ти сутиен е наред.

„Много жени носят сутиените си твърде дълго“, казва Мишел Лам, основател и главен изпълнителен директор на онлайн бутик за бельо и експерт по сутиени. "Ако носите един и същи сутиен всеки ден, без да го сваляте, тогава трябва да купувате нов на всеки 3-4 месеца."

Факт е, че сутиените се разтягат с времето, особено ако стопанката им има голям бюст и в резултат на това има проблеми със сутиена.

​Тъй като не всяка cosmo мацка може да си позволи да се сменя толкова често бельота си, ето малък списък от проблеми със сутиена, които могат да бъдат решени с корекция - и списък с проблеми, които могат да бъдат решени само чрез закупуване на ново бельо.

Малък лайфхак: как да изберем сутиен, така че да издържи по-дълго? Когато купувате, трябва да седи както трябва, ако го закрепите с екстремни куки. След това, когато започне да се разтяга, можете просто да го затегнете по-здраво.

Проблеми със сутиена: търсене на решения

Можеш просто да коригираш сутиена си, ако:

1. Презрамките падат

Какво да направиш: за да разрешиш този проблем със сутиена, първото предложение на Мишел е да си купиш сутиен с хубави презрамки, които няма да доведат до сериозен проблем, ако се изплъзне презрамката от рамото ти. Второ, не забравяй, че презрамките се разтягат по-бързо от останалата част на сутиена, така че трябва да се стягат по-често: след няколко пранета, а ако бюстът ти е голям, понякога в средата на деня.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

2. Презрамките започват да се нищят и се разпъват (много!)

Какво да направиш: затегни по-здраво колана на сутиена. Презрамките не трябва да поемат цялото натоварване на поддържането на твоите съкровища. Ако корекцията не помогне, имаш нужда от по-широки презрамки за по-равномерно разпределение на тежестта, особено от размер С нагоре и проблемът със сутиена ще бъде решен.

3. Коланът на сутиена на гърба е издърпан нагоре

Какво да направиш: ако коланът се изплъзва отзад и чашките са увиснали отпред, затегни сутиена си по-здраво за допълнителна опора. И ако всичко е поддържано отпред както трябва, а проблемът е само в задната част на сутиена - просто разхлаби презрамките.

Малък трик: как да избереш сутиен, така че да издържи по-дълго? Когато купуваш, трябва да ти седи както трябва. Ако има нужда от някаква корекция - ще имаш проблеми. А ако ти е точен, след дълга употреба, когато започне да се разтяга, ще можеш просто да го затегнеш по-здраво и всичко ще бъде наред.

4. Банелите не са близо до гърдите

Какво да направиш: „Това е често срещан проблем за жените с голям бюст“, казва Мишел. Опитай да стегнеш колана си по-здраво, но ако това не работи, преразгледай избора си: може да си сгрешила с размера на сутиена.

Галерия: 10 проблема с гърдите, които само жените могат...

Виж всички снимки

Нищо не можеш да направиш - трябва да си купиш нов сутиен, ако:

1. Преден банел се врязва в гръдния ти кош

Какво да направиш: проблемът със сутиена се решава с покупката на друг модел. Можеш да опиташ да носиш сутиен без банели, но ако той не поддържа добре гърдите ти, опитай да си вземеш по-дълбока чашка с нисък колан.

2. Ръбът на чашката изрязва и разделя всяка гърда на две части

Какво да направиш: „Можете да опитате деми сутиен (половин чашка) или бриджитка в обичайния си размер", казва Мишел. Те поддържат гърдите по различен начин и могат да решат проблема.

3. Създава напрежение и изрязва в областта около подмишниците

Какво да направиш: избери си сутиен с по-големи чашки. За съжаление няма друг начин за решаване на проблема с този сутиен.

4. Коланът е увиснал отзад

Какво да направиш: за съжаление тук също не е достатъчно просто да се направи някаква корекция, има грешка в модела сутиен. Потърси си такъв сутиен, който да е с широк, извит колан на талията отзад - това е по-добре и с по-равномерна поддръжка, но не създава грозни "подпори" на гърба.