8 причини да не пазиш диета това лято

Наслаждавай се на храната, само така ще извлечеш максимума ползи от нея!

 
 

Сигурна ли си, че свалянето на 2 килограма ще те направи щастлива?

Ние сме ЗА да се чувстваш добре в кожата си и да харесваш тялото си, но не на всяка цена! Виж кога решението да спазваш диета не е добре за теб и вместо ползи, може само да ти донесе вреди!

Галерия: 15 летни храни, с които ще свалиш килограми

Виж всички снимки

8 причини да не пазиш диета това лято

1. Тя не работи. Пробваш отново и отново, но просто не виждаш резултат! Ако диетата ти не помага да отслабваш, по-добре пробвай друг метод, като например повече кардио!

2. Тя съсипва самочувствието ти! Как се чувстваш? Като пълен провал? Като човек, който няма никаква воля? Ако имаш нереалистични очаквания от диетата си, то със сигурност ще бъдеш разочарована от резултатите.

3. Подклажда чувството ти за вина. Не бива да се вманиачаваш в разделянето на храните като добри и лоши, полезни и вредни, защото това буквално може да те направи роб на храната и при всяка хапка на нещо, което не е в положителния списък, да чувстваш смазваща вина! Храната е удоволствие и не трябва да се превръща в бреме!

►►►ВИЖ ТУК: Здравословно хранене дори, когато си заета!

4. Вместо да сваляш, качваш килограми. Йо-йо ефектът на диетите е известен на всички ни. Ограничаването на калориите може да има забавящ ефект за метаболизма ти, с други думи може да повлияе на свалянето на килограми в дългосрочен план. Мисли за тялото си като огън, който има нужда от постоянна доставка на гориво, за да гори!

5. Чувстваш се гладна през цялото време. От части това се дължи на ограниченото количество храна, което приемаш. Но от друга страна, когато намалиш калориите се учеличава отделянето на хормона грелин, който регулира апетита и така те кара да искаш всичко, което видиш!

6. Изисква много време за приготвяне на храната или ти излиза прекалено скъпо. Трябва да отделиш часове в приготвянето, порционирането и изчислението на храната, което също по някакъв начин те прави нейн роб. 

7. Не следваш какво ти казва тялото. Когато спазваш определен хранителен режим, който налага на тялото какво да приема и какво не, тогава изключваме сигналите му за глад, за това от какво има нужда. Основата на здравословното хранене е да се вслушваш в сигналите, които ти изпраща тялото.

►►►ВИЖ ТУК: 6 храни, които ядат щастливите жени!

8. И накрая, храната трябва да носи удоволствие и радост, за да може организма ни да извлече максимума полезни вещества от нея! Не трябва да я възприемаме като калории, да й лепим етикети и да се страхуваме от нея! Най-добрият начин да сваляш килограми е да се фокусираш върху здравословното хранене и да се вслушваш в тялото си!