8 начина гримът ти винаги да изглежда естествено

На теория, натуралният грим би трябвало да е лесен, но на практика не е съвсем така.

 
 

На теория, естествено изглеждащия грим би трябвало да се постига лесно, но на практика не е съвсем така.

Всички си мислим, че щом е минимален, изисква минимум усилия. Да, ама не! Поставянето на точното количество фон дьо тен и контурирането са два от примерите за това колко е трудно да ти е лесно.

Ето защо лицето ти ще ти благодари, ако спазваш най-хитрите трикове за поставяне на естествен грим.

1. Нагласи текстурата на фон дьо тена

За да изглежда базата по-естествено върху лицето ти, добави към нея малко хидратиращ крем. Така фон дьо тенът няма да стои като маска, а ще придобие много по-естествен, свеж завършек.

►►► Cosmo тест: фон дьо тен след ваканцията

2. Не прекалявай с коректора

Изкушаващо е да сложиш повече коректор, с цел да прикриеш сенките под очите или някоя и друга пъпка, но това също води до ефект „маска“. За да избегнеш напластяването, застани срещу огледалото исе гледай право в очите, докато си слагаш коректора. Прикрий само недостатъците, които виждаш – не тези, които се забелязват с периферното ти зрение. Твоите евентуални събеседници също ще те гледат право в очите, така че няма да забележат несъвършенствата, които ти виждаш, гледайки всеки милиметър от кожата си под лупа.

3. Игнорирай етикетите на продуктите

Гримът може (и трябва) да е мултифункционален. Често не виждаш всички варианти, които се разкриват пред теб, ако престанеш да използваш червилото само като червило (става и за руж) или бронзиращата пудра само като средство за контуриране (може да послужи и като супер естествено изглеждащи сенки за очи).

Кралицата на грима, Кайли Дженър, понякога се появява и с "чисто" лице - виж примери в галерията долу:

Галерия: Кайли Дженър без грим

Виж всички снимки

4. Сложи спирала, но дискретно

Кукленските мигли крещят отдалеч „Аз си сложих три пласта спирала“. Натуралната визия няма нужда от крещящи заявления. Да, спиралата може и да е в повече, в това няма нищо лошо. Но ако желанието ти е да постигнеш по-естествен външен вид, тогава пробвай следния трик – нанеси спиралата както обикновено, после вземи две напоени с мицеларна вода памучета и притисни между тях миглите, за да отнемеш част от туша.

5. Избери очертаването, а не драматизирането

Чудесна идея за подчертаване на погледа, без използването на драматична очна линия, е да изпишеш долната и горна водна линия на клепача с кафяв молив за очи. След като приключиш с молива, стисни очи наистина плътно. Така пигментите ще се прелеят към корените на миглите, придавайки естествена и ненатрапчива дълбочина на погледа. Сякаш си Майката природа те е родила с толкова дълбоки, големи очи!

►►► 12 проблема на момичетата, които носят много грим

6. Внимавай с ружа

Всяка жена трябва да се стреми към свежите румени бузи, но за натурална визия трябва да използваш ружа умерено. Нанеси количество, колкото обикновено, но после мини отгоре с четката, която си използвала за фон дьо тена преди това. Така цветът на ружа ще стане от крещящ, напълно умерен (но пак ще си бъде там).

Звездите се снимат без грим дори за кориците на списания (примери в галерията долу):

Галерия: Без грим на корицата: 12 страхотни примера

Виж всички снимки

7. Мястото на бронзиращата пудра – по-важно от всичко

Доста жени допускат грешката да нанасят бронзиращата пудра върху цялото лице, все едно слагат продукт за изкуствен тен. Но ако желаеш по-естествен завършек, сложи пудрата само по външния контур на лицето и само леко щриховай с нея скулите. Тази техника „стопля“ лицето възможно най-естествено.

8. Умният начин за контуриране

Уплашена си от всички видеа за контуриране, които върлуват из мрежата? Преди контурирането да се превърне в сложна математическа задача, съществуваше една елементарна техника, с която се постигаха страхотни резултати. Лесно е: нанеси бронзиращата пудра, като започнеш от скулата, в посока от върха на ухото към ъгълчето на устните (но не стигай чак до него, разбира се). Професионалните гримьори контурират по този начин лицата на знаменитостите постоянно.