8-те места, на които да не се татуираш! Никога!

Татуировките са популярен начин да изразиш себе си и да направиш промяна във външния си вид. Но, уви, не е болезнено, особено на определени места по тялото

 

8-те места, на които да не се татуираш! Никога!​ Ето къде е най-болезнено.

Татуировките са популярен начин да изразиш себе си и да направиш промяна във външния си вид. Но, уви, не е болезнено, особено на определени места по тялото. Има области, където определено не си струва да се татуираш, ако имаш нисък праг на болка.

Най-горещите тенденции при татуировките тази година, виж в галерията по-долу:

Галерия: Най-горещите тенденции при татуировките тази година

Виж всички снимки

►►► 21 неща, които трябва да знаеш, преди да се татуираш

Ето къде е най-болезнено:

Областта на гърдите

Татуистите твърдят, че това е едно от най-болезнените места за татуиране. Те обясняват, че там няма достатъчно мастна тъкан и мускули, а нервните окончания са близо до повърхността на кожата, така че бодежите се усещат по-силно. Освен това кожата се опъва всеки път, когато поемеш въздух.

Главата

Същият проблем като при областта на гърдите, плюс шумът и вибрацията, които се забиват директно в мозъка ти.

Вътрешната страна на бедрото

На пръв поглед изглежда, че там би трябвало да не боли, тъй като костта е далече, има много мастна тъкан и мускули. Но тази област всъщност е много чувствителна! Между другото мястото около бедрата е много неподходящо и защото двете се опират едно в друго, което всъщност причинява допълнителна болка.

Вътрешната част на предмишницата

Точно на това място минават два от трите главни нерва. Ако случайно бъдат засегнати, ще изпиташ пронизваща болка в ръката.

Стъпало

Много просто: костта е близо и има малко мастна тъкан.

Вътрешната повърхност на китката

Малко мазнини и много нервни окончания.

Пръстите

Те имат много тънка и чувствителна кожа. Освен това тя приема пигмента доста слабо и може да се наложи татуировката да бъде подсилена.

Подмишниците

Доста смешно е да чуеш за татуировка на точно това място, но повярвай ни, има хора, които си правят такива! Там също има много нервни окончания и е една от най-чувствителни области на тялото (затова и повечето хора там имат неистово чувство за така наречения „гъдел“).

Тогава къде да си направиш?! Хубав въпрос.

Външната част на предмишницата

Едно от най-добрите места за татуировки, затова е и толкова популярно.

Прасецът

Както вече споменахме, колкото по-далеч от костта, толкова по-добре. А и там има само няколко нервни окончания.

Горната част на гърба (областта на плешките)

На това място и не боли, и има достатъчно мастна тъкан, така че татуировката може да се получи доста бързо и да не се наложи да се преработва.