8 летни прически, подходящи за плажа и бара

Толкова са секси, че стават както за деня, така и за нощта.

 
 

Ако си падаш по лежерния ваканционен стил, тези прически са за теб.

Когато си на морето, имаш много по-забавни неща за правене от това да прекараш часове в оправяне на косата. Това не значи, че не можеш да изглеждаш супер секси. Идеите, които ти предлагаме са подходящи както за мързеливо излежаване на плажа (със стил), така и за вечерно купонясване на бийчбара.

Галерия: 9 цвята на косата, за които всички ще...

Виж всички снимки

1. Широкопола шапка

Ако ти харесват небрежните вълни, които се получават след като цял ден си плувала в морето, няма нужда да се къпеш. Просто сложи отгоре една шапка, която да покрие омазнените ти корени. Сега можеш да правиш каквото искаш с косата – да я оставиш пусната, да я вържеш на една или две опашки... изборът е твой. Бонусът е, че периферията на шапката предпазва допълнително лицето и очите ти от слънцето.

►►► 17 проблема на дългата коса през лятото

2. Мокрото излъчване

Няма по-добър момент от този, за да овладееш до съвършенство (и то съвсем без да искаш) мократа прическа, която звездите толкова обичат и използват за всякакви поводи, дори на червения килим. Нанеси върху вече мократа коса малко стилизиращ гел, за да запазиш влажността до вечерта.

3. Къдрици, развети от вятъра

Дори момичетата с права коса могат да се възползват от накъдрящите способности на солената вода. След като си седяла на плажа цял ден, намачкай косата си с ръце, за да й придадеш къдрава текстура. Тъй като кичурите са по-лепкави от солената вода, те ще застанат в желаната форма. Точно на време за вечерния happy hour на бара.

Галерия: 17 прекрасни омбре прически, които да покажеш на...

Виж всички снимки

4. Плажни плитки

Независимо дали ги предпочиташ стегнати или хлабави, плитките са най-модерната прическа за плажа. Не само че държат мокрите кичури далеч от лицето ти през деня, но привличат погледите вечерно време.

5. Игрива опашка

Обикновената конска опашка може да се върже по много начини, което ти дава възможност за десетки вариации. Ето защо ни е толкова любима. Да не говорим, че когато я вдигнеш високо, тилът ти не се изпотява – двойна печалба!

►►► 16 лесни решения на летните проблеми с косата

6. Наполовина горе

Ако се харесваш повече с пусната коса, но искаш да държиш кичурите далеч от очите си, за теб е именно тази прическа. Тя винаги изглежда интересно и оригинално, макар да е банална за правене.

7. Кок и скок!

Вържи косата си на стегнат кок, за да стои на мястото си през целия ден, независимо колко пъти скачаш във водата. Вечерта го пусни и се наслаждавай на най-прекрасните и лесно постигнати вълнисти къдрици, които си виждала. Или го напръскай съвсем леко с лак за коса, ако искаш да изглеждаш по-елегантно на партито.

8. Екзотичен шал

Шалът те прави да изглеждаш като мистериозна героиня от арабска приказка, а и предпазва косата ти от агресивните UV лъчи и боята от избледняване.