8 изненадващи места за инжектиране на филъри

Според козметолозите, има доста места, които издават възрастта ти. И те нямат общо с очевидното – лицето. Виж кои са най-изненадващите места, където жените си слагат филъри, за да изглеждат по-млади.

 
 

Следването на стриктен режим за красота ти гарантира младежко изглеждащо лице, защитено от поява на бръчки.

Но не само лицето е частта от тялото ти, която те кара да изглеждаш по-стара. Много други зони издават възрастта, а жените си инжектират филъри там, търсейки пътя към вечната младост. Виж кои са те.

Галерия: Звезди с филъри в устните

Виж всички снимки

1. Слепоочия

При доста хора, след 40-годишна възраст въпросната зона е значително изтъняла. Това са т.нар. хлътнали слепоочия. Филърите помагат за повдигането на цялата зона, включително тази на веждите, запълвайки загубения с възрастта обем. Така не само лицето ти ще придобие тийнейджърско излъчване, но всякакво увисване на кожата на подвижните клепачи също ще бъде премахнато, правейки погледа ти по-ясен. 

►►► Виж тук 22 въпроса за филърите и техните отговори!

2. Ръцете

Ако кожата там е започнала да се сбръчква, знай че не си единствената, която страда от подобни проблеми. Едни от факторите, които действат зле на кожата в тази област са честото миене и професии, свързани с редовното ползване на ръцете. За да се пребориш със „скелетоподобната“ визия на ръцете, също можеш да се довериш на филърите. Скъпите кремове не дават дълготраен резултат и обикновено не могат да възвърнат плътността на кожата и загубения колаген така, както го правят филърите.

3. Челюстта

Без значение дали остатъка от лицето ти е гладко, увисналата кожа в областта на челюстта бързо-бързо показва нагледно възрастта ти на околните. Пластичните хирурзи биха те посъветвали инжектиране на филър от рода на Voluma (хиалуронова киселина с доказана дълготрайност от две години), който се поставя в зоната на долната челюст, възстановявайки обема.

Галерия: Звезди, които прекаляват с ботокса

Виж всички снимки

4. Нос

Болезнена хирургическа намеса за изправяне на носа не е по вкуса (и прага на болката) на всеки. Спокойно – филърите могат да бъдат използвани и за реконструиране на някои области от тялото и носът е една от тях. Ако имаш добре очертана „гърбица“ на носа, например, може да се инжектира филър над и под нея, като по този начин се изправя силуетът на носа.

5. Дупе

Освен с импланти, дупето може да се стегне и заглади с помощта на филъри. Като блаон, който спада заради липса на въздух, дупето започва да става плоско и губи еластичността си с годините. Особено подходящ за тази цел е продуктът Sculptra (полимери млечна киселина), който не само увеличава обема постепенно, но също стимулира колагена на мястото на инжектиране. Както жените, така и мъжете могат да се сдобият с мечтаното дупе, благодарение на него.

►►► Виж тук 5 изненадващи приложения на ботокса!

6. Ушни миди

Макар повечето жени да се притесняват от ясно видимите бръчките „пачи крак“ и тези на челото, те пропускат да обърнат внимание на още едни видни издайници на възрастта – ушите. В течение на годините, меката част на ушите започва да се отпуска, особено при редовното носене на по-тежки обици. Филърите или ботоксът помагат в случаите, когато тази зона „виси“ или кожата там е изтъняла дотолкова, че е започнала да се къса.

тийнейджърско излъчване, но всякакво увисване на кожата на подвижните клепачи също ще бъде премахнато, правейки погледа ти по-ясен.

7. Коленете

Независимо дали не изглеждат добре заради рязка загуба на тегло или заради гравитацията, не се притеснявай! Инжектирането на филъри в областта прави кожата там по-плътна и стегната. 

8. Шия

С течение на годините, кожата на шията започва да се отпуска и се появяват хоризонтални бръчки. Филърът Belotero прави чудеса спрямо тях. Проблемът е, че бръчките по шията се появяват ненадейно бързо и така се получава рязък контраст с гладкото лице. Избегни инвазивните процедури и се довери на филърите да загладят проблема. Буквално!